Sist, men ikke minst...
2059 Views

Sist, men ikke minst…

April 03, 2016
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

På papiret ble jeg i går «Norges dårligste skiløper». Jeg vet det er en flott kar som har påtatt seg denne tittelen før meg, men jeg føler meg i min fulle rett til å ta den for øyeblikket når jeg blir sist på 3 mila. Jeg som trodde Birken skulle bli årets hardeste renn for meg!

Når jeg nå er både norsk og gresk, men gresk på FIS-listen blir det vel ikke helt riktig å kalle meg «Norges dårligste». Jeg er i midlertid ganske fornøyd med 5 km på fredag, så 3 mila står i stor kontrast.

Dere som så rennet på TV fikk vel med dere den syke farten til Therese Johaug, som også hun syntes det var sporete og vanskelig å gå teknisk. En fattig trøst for en annen sliten skiløper som det nesten svartnet for etter 5 km. Apropos Johaug; jeg har blitt forbigått av henne på skirenn før, men ALDRI i en sånn vill fart. Skulle tro det var sprint! Bøyer meg i hatten og gir all honnør til henne. For en skiløper!

Det er sant som hun og flere andre sa i intervjurundene med NRK. Teknisk krevende forhold å gå på og tøff løype. Jeg er glad jeg hadde psyket meg godt opp for ellers hadde det vel føltes enda værre! Når underlaget var fryktelig vanskelig måtte man enten velge å treffe i de sporene som var eller så ut på siden og få dårligere glid. Dette gjordet at jeg følte det var veldig vanskelig å gå på min måte både på flatene og i bakkene.

Hver gang jeg forsøkte å trykke til så forsvant snøen litt under og jeg gikk litt gjennom den. Da tapes det mye krefter, så jeg måtte liksom «lure» meg fremover. Det får en jo til å tenke på «det som ingen snakker om»: kroppsvekten. Det er jo demotiverende for en jente på 180 cm å hele tiden få høre at folk rundt og på TV at løypen favoriserer små, lette løpere. At jeg er høy kan jeg liksom ikke gjøre noe med, så jeg får heller bli ganske mye bedre på ski og litt sterkere for jeg gidder ikke komme sist neste år! Det er hvertfall planen for neste sesong. Offensivt, jeg vet.

Ellers kan jeg meddele at det var en alt i alt flott avslutningshelg på Beitostølen med både ski og sosialt! Det tok greit av på banketten og jeg tenker ikke å rapportere noe som helst derfra 😉

Avslutningsvis i dette innlegget, må jeg si GRATULERER til alle skiløpere med sesongavslutningen! Takk for snille, støttende heiinger underveis i rennet! Veldig koselig med oppbacking av noen som selv er ute å konkurrerer, når man egentlig har lov til å være 100% egoist i denne individuelle idretten. Det varmer.

Melina

Beitostølen NM2016
Flott utsikt i NM-løypene dagen før konkurranser! Dette er på høyeste punkt.
Dagen derpå
Ser på juniorene som gikk sin NC-finale i dag. Briller er obligatorisk dagen etter NM-bankett.

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy