SKIERS PARADISE
2037 Views

SKIERS PARADISE

April 10, 2016
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

Jeg er helt salig! Skisesongen ble for meg avlsuttet med det fine Haukelirennet og gode skivenner! FOR en helg!

HAUKELIRENNET – SKIERS PARADISE

Både været og skiene stemte. Sist uke var av det litt slappe laget. Ikke fordi jeg ikke gadd å trene, noe det aldri står på, men fordi jeg bare var veldig sliten. Så da holdt jeg meg til én styrkeøkt, én løpetur og én terskelintervall for å klare å samle litt overskudd til skøyting i over 3 nye mil.

Haukeli møtte oss med strålende sol og hvite fjell som lå som hauger av hvite dyner innover i landskapet. Det var utrolig vakkert, og så langt vest likner ikke noe av landskapet på gode gamle Sjusjøen eller Beitostølen (der jeg ofte traver mine timer i løypene). Rett og slett litt eksotisk for en Oslo-jente. Haukelirennet er et relativt lite turrenn, men et av de få som går i skøyting her til lands. Det er godt arrangert og alle funksjonærer er utrolig hyggelige. Det er avslappet stemning og fokus på moro og gode opplevelser for liten og stor.

SLITEN OG FORNØYD

Beina føltes støke og vonde på fredagen etter en liten runde med ufrivillig, uoppvarmet spenst sist onsdag. Au! Jeg vet jo veldig godt at stølhet ikke er mål på noe som helst, så jeg valgte å tenke at det ikke betød noe for jeg følte meg fin og pigg ellers.

Derfor var det litt nedtur på lørdagens renn. Hver bidige gang jeg trykket til i padling stivnet jeg så latterlig til i lårene. Det var faktisk fysisk vondt i lårene, noe jeg ikke har opplevd før. Når man i tillegg er SÅ stiv i beina blir det vanskelig å stokke dem, så jeg var nedpå et par ganger. På kvelden nappet krampene og syra kom i trappene opp til stuen i leiligheten vår. Selv om jeg bokstavelig talt falt fra klassepallen, ble nr 26 i kvinneklassen (helt ok) og bare følte meg tung, er jeg STRÅLENDE fornøyd totalt sett!

Dobbeldans-oppgaver jeg har jobbet (les: slitt) med siden i høst ga endelig svar i motbakkene! I tillegg ga jeg aldri opp og mistet aldri fokus. Det siste kan ha noe med at forholdene var fantastiske og jeg hadde knallski, så selv om kroppen ikke var så god var hodet og omstendighetene på topp. Solen strålet fra klar og blå himmel, folk heiet, deilig mat og gode venner. Bedre blir det ikke!

Tusen takk for turen Linda, Karianne, Henrik og Arne Olav. Jeg gleder meg til neste år allerede!

OPP OG NED

Skisesongen har hvert litt opp og ned for meg, med noen veldig tunge dager med tårer og frustrasjon, og noen utrolig gode med stolthet og glede. En forandring fra i fjor til i år er at jeg har jobbet mye, mye mer og i tillegg tok «Prosjekt Mrs. Eirik Myhr Nossum» mye tid og krefter selv om det var helt herlig å planlegge og feire bryllup. En like stor totalbelastning kan umulig bli med meg inn i neste sesong dersom jeg skal nå de sportslige målene mine, men jeg gjør også en markant endring i treningen fremover. Jeg kan jobbe 24/7 og selv om det kan høres ut som et luksusproblem, er det ikke bra. Endringene i treningen skal jeg dele mer om i et annet, mer faglig rettet innelgg. Det er et opplegg jeg har veldig tro på på bakgrunn av hvordan jeg har respondert på trening de siste årene.

TAKK FOR ALT!

Avslutningsvis vil jeg bare benytte anledningen til å takke for sesongen til min kjære dyktige trener og mann Eirik, som alltid legger til rette for at alle rundt han skal gå fort på ski. Enten man er på landslag eller på skilek er han på pletten! Håper du er like gira som meg på neste sesong (gir han et par uker «ferie» fra trenerrollen nå da).

Tusen takk hovedtrener Hans Kristian Stadheim, smøreansvarlig Jo Aleksander Lænn, Mr. LYN Knut Nevestad og trener Jostein Moe for at dere er de dere er og er helt rå på det dere gjør for oss i jr/sr avdelingen og generelt i LYN SKI. Alle oppmenn, foreldre og alle dere viktige sponsorer av LYN SKI gjør at det er mulig å gå i LYN fra skilek til man profejsonell utøver, og kan gå videre inn på andre lag. Det er faktisk helt fantastisk og tusen takk!

Det er også så utrolig koselig med alle som følger med på skigåingen min og øvrige prosjekter. Ydmykt tusen takk for oppbacking på sosiale medier og in real life.

NYE TIDER

Nok takk og snikk snakk, nå må jeg få ønske ALLE skiløpere og mosjonister en god evaluering av sesongen og frisk motivasjon for neste skisesong. Er du klar for barmark eller?

Jeg tar hvertfall fatt på opptrapping med løping, litt alternativ trening til langrennskjøret et par uker (turnstyrke, pilates og litt dans) . Det er også masse morsomme ting på kalenderen min fremover med AFPT-jobb, på Magnat, med artikkelskriving og reising. Så følg meg på Snapchat (melinamagulas), instagram eller Facebook for innblikk i utøver/trener/idrettsfysiolog-livet. Det er nemlig ganske så bra, synes jeg!

Nyt våren! Her kommer et herlig bildedryss fra sesongens siste rennhelg.

Melina

IMG_4724

IMG_4722
Altså, hva gir du meg! Perfekt! Foto: Karianne Skiaker
IMG_4756_2
Foto: Karianne Skiaker
IMG_4784
LYN SKI vs Team SKIGO 1-1 Foto: Karianne Skiaker
IMG_4813
Foto: Linda Helland
IMG_2032
Foto: Linda Helland

IMG_4748    IMG_4747

Foto: Arne Olav Wagenius
Foto: Arne Olav Wagenius

GoPro Haukeli

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy