SKIsport-trener deler ut stipend
2380 Views

SKIsport-trener deler ut stipend

STIPENDVINNERE: Petter Reistad (i midten) poserer stolt med årets stipendvinnere, Katrine Seim og Harald Østberg Amundsen.

Mai 31, 2016
Skrevet av:

Eirik Lund Røer

Om knappe tre uker braker det løs på Dalseter Høyfjellshotell, der SKIsports tradisjonsrike sommerskiskole nok en gang inntar hotellet. Denne uken delte Petter Reistad, en av SKIsports mangeårige trenere, ut stipendet ”Rookie of the Year”, et stipend utøverne på SKIsports Sommerskiskole var med å inspirere ham til å starte.

Petter Reistad uttaler til skisport.no:

– Det er alltid inspirerende å få trene ivrige utøvere på SKIsports sommerskiskole. Her oppe forstår man hvor mange som elsker å trene, digger langrenn og som har utvikling som sin ”passion”. Stipendet Rookie of the Year, som jeg startet for to år siden, skal hedre nettopp løpere med disse kvalitetene, men som enda ikke har nådd toppen. Mitt mål er å gi dem dyttet som skal til for å komme seg dit!

Etter en omfattende vurdering av juryen, der blant annet Martine Ek Hagen og SKIsport-redaktør Eirik Lund Røer har bidratt, ble Katrine Seim og Harald Østberg Amundsen kåret til årets vinnere. Katrine får prisen for å ha tatt et enormt steg i skisporet, i år kjempende like bak de aller beste, og for en rå og kompromissløs holdning til satsingen. Harald er ekstremt målrettet, ivrig og interessert, og tok et stort seg opp på listene i en høyst kompetitiv 1998-klasse.

Stipendet startet på SKIsports Sommerskiskole

– Faktisk var det på SKIsports Sommerskiskole det hele startet, fortsetter Petter Reistad. Blant trenerne var også en gjeng fra Alpina, med racingsjef Stian Trømborg i spissen. Han tente umiddelbart på ideen, og gikk inn med både mer penger enn jeg ba om og sponsoravtaler til en verdi av titusener til vinnerne.

– Sommerskiskolen på Dalseter er et årlig høydepunkt for meg. Jeg gleder meg til å møte gira utøvere, gjennomføre solid trening og skape liv på diskoen. For to år siden var SKIsports Sommerskiskole den perfekte ramme for å lansere stipendet. Mon tro hva slags moro vi kan finne på i år? avslutter Petter med et lurt smil om munnen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy