Stortalentet Fossesholm inn i langrennslandslaget
2601 Views

Stortalentet Fossesholm inn i langrennslandslaget

April 29, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

18 år gamle Helene Marie Fossesholm ble presentert som ny landslagsløper i langrenn tirsdag. Martin Johnsrud Sundby (35) er bekreftet utelatt.

Fossesholm er en av de yngste løperne som noen gang er tatt inn i en norsk landslagstropp i langrenn. Løperen fra Eiker Skiklubb fyller 19 år 31. mai og er hentet opp fra juniorlandslaget. Hun tok to gull i junior-VM i Oberwiesenthal sist sesong og holder junioralder også denne sesongen.

– Vi skal lage en fornuftig konkurranseplan og et tilpasset opplegg for Helene. Det er også naturlig at hun går junior-VM, sa landslagstrener Ole Morten Iversen på den digitale pressekonferansen i regi av Norges Skiforbund.

De øvrige på kvinnelandslaget er Therese Johaug (Nansen), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Heidi Weng (BUL), Ragnhild Haga (Åsen), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Ane Appelkvist Stenseth (Grong) og Anna Svendsen (Tromsø).

Laget er redusert med én løper målt mot forrige sesong.

Mindre sykling

Fossesholm sier at hun må nedprioritere sykkelsatsingen.

– Jeg er fullt ut klar over at jeg må nedprioritere sykkelsatsingen, men jeg kommer aldri til å slutte å kjøre ritt. Jeg er heldig som får være med på elitelaget i langrenn. Jeg blir den yngste på laget og har ikke vært med i dette «gamet» før, og jeg kommer til å søke råd hos mine lagvenninner. Kanskje kan jeg bidra med noe selv også, sier Fossesholm.

Det ble kjent i helgen at Martin Johnsrud Sundby ikke kom med i årets tropp. Veteranen har i lengre tid ymtet frampå om at tiden på landslaget gikk mot slutten, og at det i alle tilfelle var naturlig at han ikke var med i troppen fra sesongen 2021/2022.

Nå ble det exit enda et år tidligere, slik han selv bekreftet i et intervju med NRK for et par dager siden.

– Det er tøft og vemodig, men slik ble det. Han har sagt at han ikke kan være med og bidra med noe mer på samlinger, og da ble det sånn, sier allroundtrener Eirik Myhr Nossum om at Sundby er ute av laget.

Hvordan sesongen blir, er det ikke enkelt å si noe om.

– Det eneste sikre vi vet, er at vi skal forberede oss normalt fram mot det vi håper blir skirenn fra midten av januar, sier Nossum.

Bytte

Som ventet ble Johannes Høsflot Klæbo med på sprintlaget igjen.

– Det er ingen tvil om at vi går inn mot en spesiell sesong. Vi går mot en vinter der vi ikke vet hva som møter oss. Vi må forberede oss som normalt. Nivået på allround er høyt, og jeg føler at det blir litt «safere» å velge sprintlaget. Jeg går tilbake til den trygge, gode metoden, sa Klæbo.

Landslagstrener Arild Monsen er også usikker på hvordan sesongen blir.

– Vi håper at vi får møte våre internasjonale kolleger i et VM i Oberstdorf i det minste, om det ikke skulle bli noen verdenscup, sa Monsen.

Landslagssjef Espen Bjervig presenterte tirsdag følgende langrennslandslag for sesongen 2020/21:

Menn elite, allround:

Emil Iversen (Varden Meråker), Didrik Tønseth (Byåsen), Sjur Røthe (Voss), Hans Christer Holund (Lyn), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer).

Sprint:

Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Pål Golberg (Gol), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Erik Valnes (Bardufoss og omegn), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer).

Kvinner elite:

Therese Johaug (Nansen), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Heidi Weng (BUL), Ragnhild Haga (Åsen), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Anna Svendsen (Tromsø), Helene Marie Fossesholm (Eiker).

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy