Vidåpen kamp om landslagssjef jobben
1531 Views

Vidåpen kamp om landslagssjef jobben

April 05, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Verken Fredrik Aukland eller Guri Hetland søkte, og det er helt åpent hvem som kommer til å ende opp som ny landslagssjef i langrenn etter Vidar Løfshus.

Begge de to nevnte var ønsket som søkere, men har gitt beskjed om at de ikke er aktuelle for jobben.

Det er ikke kjent hvor mange av de 30 på søkerlisten som blir kalt inn til intervju i løpet av de nærmeste dagene.

– Vi er ikke der at vi har noe å kommunisere. Det har gått i ett etter verdenscupfinalene i Canada, sier Torbjørn Skogstad, lederen i langrennskomiteen, til NTB.

Det er langrennssjef Espen Bjervig som kjører rekrutteringsprosessen på vegne av Norges Skiforbund, men Skogstad og langrennskomiteen har sagt seg villig til å være med i prosessen.

Bjervig har sagt at han håper å kunne gjennomføre flesteparten av intervjuene i forkant av påsken, og at han håper å lande ny landslagssjef innen utgangen av mai.

Nei fra mange

Dette er noen av de aktuelle navnene som har versert i mediene og i miljøet:

Trond Nystad: Har bekreftet at han har søkt. Skal han få jobben må han flytte til Norge til med familien. Det er et krav at landslagssjefen må ha nær tilknytning til Oslo. Der er også et spørsmål om Norges Skiforbund er villig til å ansette Nystad så tett inntil den siste dopingskandalen i Østerrike. Nystad sa opp jobben i Østerrikes skiforbund etter skandalen som ble rullet opp under ski-VM i Seefeld, og enkelte mener at Nystad ikke er riktig mann akkurat nå. NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn er av den oppfatningen. Det er ikke sikkert at siste ord er sagt rundt den problemstillingen.

Thomas Alsgaard: Mange i miljøet har nevnt ham som en mulig kandidat. Men etter det NTB kjenner til har han ikke søkt stillingen.

Petter Løvberg: Landslagstreneren i svømming skal også ha vært et ønsket navn på søkerlisten, men bekrefter overfor NTB at han ikke har søkt. Løvberg sier at fokus er mot OL i Tokyo.

Eirik Myhr Nossum : Herrelandslagstreneren har sagt at stillingen er interessant på sikt, men at han ønsker å fortsette i den stillingen han har. Han er også ønsket med videre som trener av løperne.

Arild Monsen: Sprintlandslagstreneren trives best i felten og har sagt at han ønsker å fortsette i den stillingen han har. Det vil også løperne at han skal.

Rikard Grip: Svensken ga seg akkurat i tilsvarende jobb i Sverige, men skal ikke ha søkt jobben i Norge.

Morten Aa Djupvik: Den tidligere herrelandslagstreneren bekrefter overfor NTB at han ikke har søkt stillingen.

Håvard Tjørhom: Den tidligere toppidrettssjefen bekrefter overfor NTB at han ikke har søkt stillingen.

(©NTB)

 

Ukjent 44-åring blir svensk landslagssjef i langrenn

Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix

I forrige uke ble det kjent at Grip går av etter snaut ti år som sjef for det svenske langrennslandslaget. Onsdag ble arvtakeren presentert.

– Det er en fantastisk spennende utfordring, sa Peterson under pressekonferansen.

44-åringen er ukjent for de fleste. Derfor ble han også kalt en «doldis» da svenske medier sprakk nyheten.

– Hvem er jeg? En ganske normal fyr, opprinnelig fra Jönköping. Langrenn er mitt livs store lidenskap. Jeg satset på å bli en eliteløper og drømte om landslaget og internasjonale oppdrag, men jeg kjente jeg var ferdig med det da jeg var 26, sa Peterson.

Som aktiv hadde han 16.-plass i det svenske mesterskapet (SM) som beste resultat. Han ble også en gang nummer 39 i Vasaloppet. De siste årene har han jobbet som leder i Borås Gif.

Peterson har skrevet under en toårskontrakt med opsjon på ytterligere to år.

(©NTB)

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy