LO-Peggy gir råd til Clas Brede – om hans nye jobb: -Gi unge, ufaglærte folk sjansen innen veisikring
578 Views

LO-Peggy gir råd til Clas Brede – om hans nye jobb: -Gi unge, ufaglærte folk sjansen innen veisikring

Mars 15, 2024
Skrevet av:

Tore Shetelig

– Gi unge, ufaglærte folk sjansen – når du går på som leder i den nye veisikringsjobben din. På den måten sikrer du deg veldig lojale medarbeidere, sa LO-sjef Peggy Hessen Følsvik til Clas Brede Bråthen.


TEKST OG FOTO: TORE SHETELIG
Hun møtte eks-hoppsjefen på en stor konferanse i Vikersund – med temaet «Fra utenforskap til innenforskap». LO-sjef Peggy Hessen Følsvik tok i sitt foredrag for seg «Krafttak for mer inkludering».
SKIsport bragte dem sammen etterpå, og spurte om hva LO-sjefen ville råde Clas Brede Bråthen til – nå som han begynner som daglig leder i Veisikring AS 2. mai.
Bedriften Clas Brede Bråthen begynner i tilhører anleggsbransjen, og leverer rekkverk i både stål og betong. Veisikring har også en avdeling for bruvedlikehold.

-PASSER GODT INN

-Clas Brede er god på å motivere, gjennom sin erfaring fra trener- og lederrollen. Han er vant til å jobbe med unge voksne. Disse erfaringene passer veldig godt inn i hans nye jobb. Det er viktig å inkludere ungdom, så de kan komme seg ut i jobb – uten all verdens utdannelse. Slike jobber er mangelvare i dag, og her kan han bidra ved å gi folk sjansen til å bokstavelig talt jobbe seg inn i en bedrift – ved god innsats og god tilrettelegging, sier Peggy Hessen Følsvik.

-DELER PEGGYS ENGASJEMENT

Clas Brede Bråthen kvitterer med at han føler seg privilegert og beæret av å få råd fra selveste LO-lederen.
-Jeg deler Peggys engasjement når det gjelder å forebygge utenforskap. Kan vi bidra der – ved å gi noen unge voksne sjansen og bygge dem opp med kurs, er det akkurat slik jeg tenker også. Greier vi å hjelpe noen av dem som føler utenforskap på kroppen – inn i arbeid, skaper vi gode historier om å lykkes – ved å gi mennesker hjelp og en sjanse. Signalene vi på den måten forhåpentligvis greier å sende ut, kan vise vei for andre arbeidsgivere.
Bråthen fortsetter som LO-medlem. 

TIL BYGG OG ANLEGG

-Nå må jeg melde overgang fra forbundet for Handel og kontor til Bygg og anlegg.

-Hva steller Veisikring AS mest med?
-Hvis vi gjør jobben vår, kommer folk seg trygt hjem. Vi jobber med trygg vei og veisikring. Setter opp autovern, midtdelere og rekkverk, forteller den tidligere hoppsjefen.

FÅ SEG ET NYTT LIV

-Hvordan blir tilværelsen din framover – etter 20 år som sportssjef for hopperne?
-Jeg må få meg et nytt liv, og se framover. Jeg slutter ikke å være glad i hoppsporten, selv om jeg er ferdig som sportssjef i skiforbundet. Men nå vil jeg ta ut litt avstand til det jeg forlater. Likevel er ikke kjærligheten til hoppsporten svekket, sier Clas Brede Bråthen,
Hvor mye skihoppingen har betydd for ham, viser følgende historie.

SKULKET FOR Å SE PRØVEHOPPING
-Jeg har skulket skolen én gang. Det var for å ta bussen til Vikersundbakken – for å se på prøvehopping en hverdag. Foreldene visste ingen ting. Jeg lærte meg busstidene til Modum, og strøyk av gårde, smiler mannen fra Mjøndalen, tre mil unna verdens største hoppbakke.
Clas Brede Bråthen med hyllet med stående applaus etter at han hadde blitt intervjuet av Terje Svabø på scenen – under overskriften «20 år i verdenseliten – medaljer og verdensrekord».

HELT SLUTT: Clas Brede Bråthen får hjelp til å ta av mikrofonen etter at han var ferdig på scenen. Håvard Orsten, daglig leder for Vikersund Hoppsenter og generalsekretær for Raw Air-arrangementet, ser seg lei seg ut. Foto: Tore Shetelig

TÅRENE KOM
Da de mange hundre menneskene på Vikersundkonferansen klappet for ham, kom tårene hos mannen som har betydd så enormt mye for norsk hoppsport – med medaljer i samtlige mesterskap fra 2003 til 2013.
Håvard Orsten, daglig leder for Vikersund Hoppsenter og generalsekretær for Raw Air-arrangementet, takket Clas Brede Bråthen for innsatsen.

-ALLTID STILT OPP
-Du har alltid stilt opp for oss i Vikersund – ved å alltid vise en positiv holdning til det som skjer her. Har vi ringt og bedt om hjelp – til å fronte ting, har du alltid sagt ja med én gang, sa Håvard Orsten.
Med favnen full av blomster og noen gaver ruslet Clas Brede Bråthen ut av konferansehallen og ut av norsk hoppsport.

FAKTARAMME:
Vikersundkonferansen
NAV-direktør Hans Christian Holte holdt på Vikersundkonferansen fredag foredrag om «Hvordan lykkes med integrering. De gode eksemplene».
LO-sjef Peggy Hessen Følsvik tok i sitt foredrag for seg temaet «Krafttak for mer inkludering». Deltakerne fikk også vite mer om «Fremtidens skole», et opplegg hvor skoletrøtt ungdom blir fanget opp og gitt sjansen til å kjøre store maskiner og komme inn i anleggsbedrifter som lærlinger.
«Fremtidens skole» har base i nettopp i Vikersundbakken, der det er nok av oppgaver ungdommene får brynt på seg på, gjennom anlegg og vedlikehold i hoppsenteret.Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy