Løtensokning ny rekruttlandslagstrener i langrenn
4249 Views

Løtensokning ny rekruttlandslagstrener i langrenn

Juni 07, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Monika Kørra (32) fra Løten blir ny landslagstrener for Equinor Rekruttlandslag. Kørra møter de 12 rekruttene for første gang ultimo juni på samling i Bø, Telemark. Gjensynsgleden blir nok stor da hun har trent hele syv av rekruttene tidligere som juniorlandslagstrener. Kørra starter i stillingen som rekruttlandslagstrener 1. juli 2022, og har skrevet kontrakt på to år. Overgangen vil skje gradvis, og Kørra vil fortsatt være trener for juniorlandslaget på deres planlagte samling i Trysil medio juni.

Stort ansvar

– Det er utrolig spennende å få denne muligheten, sier en ydmyk Monika Kørra. – I denne gjengen av rekrutter er det mange «gamle» kjente. Jeg ser frem til å «revitalisere» samarbeidet med, for meg, fem nye løpere og «mine» tidligere juniorer Lars Agnar Hjelmeset, Maria Hartz Melling, Håvard Moseby, Iver Tildheim Andersen, Margrete Bergane, Martin Kirkeberg Mørk og Kristin Fosnæs. I samarbeid med trener Jacob Walther, som har vært i trenerteamet til rekruttene et par år allerede, skal vi bidra til at en herlig, motivert gjeng utfordrer de etablerte eliteløperne, sier Monika Kørra. 

Monika Kørra er i dag juniorlandslagstrener på 4. året. – Som trener er det viktig å være i utvikling og nå var det naturlig for meg å søke nye utfordringer. Det tror jeg at jeg trenger for å være på «tå hev», sier Monika. – Jeg var med helt inn i finaleheatet for rekruttering av trener elitelandslag, men nådde dessverre ikke helt opp. Nå ønsker jeg de to flotte og dyktige gutta Sjur Ole og Stig Rune lykke til med nye trenerjobber, og ser frem til å samarbeide med de. Det er et stor ansvar å jobbe med de som skal puste eliteløperne i nakken, og jeg gleder meg til utfordringen i tett kompaniskap med det dyktige støtteapparatet i langrenn, sier Kørra.

Løtensokningen Monika bor i Oslo, men etter sommeren flytter hun inn i nyervervet bolig på Hamar, og etablerer seg igjen kjente Hedmarkstrakter. Hun er født og oppvokst på Løten og satset tidlig både friidrett og langrenn. På ski ble en 5. plass i JuniorNM beste notering, men det var friidrett som trakk det lengste strået. Monika reiste til Texas, USA, på friidrettsstipend og satset på langdistanseløping. Vel hjemme i Norge igjen vant hun NM Junior i halvmaraton, og en bronse i NM senior på 3000 hinder.

 

To år, med mulig forlengelse

Monika Kørra har en bachelor i idrettsfysiologi, en undergrad i psykologi og PT-utdanning, i tillegg til Master i idrettspsykologi og Coaching fra Norges Idrettshøgskole. Hun har Skiforbundets Trener 1, 2 og 3 samt Topptrenerutdanning NTNU. Samtidig med utdanning i Norge jobbet hun som trener i idrettslagene Koll og Kjelsås i fire år, før hun fikk jobb som juniorlandslagstrener i 2018.

– I Skiforbundet langrenn er vi strålende fornøyd med å ha fått Monika Kørra i rollen som landslagstrener for Equinor Rekruttlandslag, sier landslagskoordinator Ulf Morten Aune. – Vi er godt kjent med Monikas kvaliteter som juniorlandslagstrener de siste fire årene, hvor hele syv av hennes juniorer ved sesongstart ble tatt ut til nå «hennes» rekruttlandslag. Vi har skrevet kontrakt på to år, med intensjon om mulig forlengelse mot store mesterskap, sier Aune.

– Med en nylig avsluttet rekrutteringsprosess for trenere til elitelandslag hadde vi det beste utgangspunkt for raskt å finne en erstatter for Torstein Drivenes, fortsetter Aune. – Torstein kommuniserte i forrige uke at han gir seg som rekruttlandslagstrener grunnet en tilspisset familielogistikk. Rekrutteringsarbeidet fortsettes nå med utlysing av stilling som landslagstrener for Equinor Juniorlandslag. Monika Kørra vil være en sparringpartner for den som blir ansatt i en overgangsfase, sier Ulf Morten Aune.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy