Maren og landslaget feirer tiårsjubileum for idémøte om den grønne streken - med ny logo
1794 Views

Maren og landslaget feirer tiårsjubileum for idémøte om den grønne streken – med ny logo

Oktober 27, 2023
Maren Lundby
Skrevet av:

Tore Shetelig

Den grønne laserlinja du ser i bakken i hvert World Cup-renn, ble oppfunnet i Norge. Mannen bak idéen er forfatter Jo Nesbø.

Av: Tore Shetelig, redaktør av magasinet Skisport

Den hoppinteresserte suksessforfatteren tok i 2014 kontakt med Clas Brede Bråthen for en prat.
– Han sa at han ikke hadde så mye peiling på skihopping, men kunne desto mer om dramaturgi. Nesbø sa videre at vi måtte gjøre noe med TV-sendingene, så folk skjønte mer av hva som foregikk. Han forslo den grønne streken, som alle skal strekke seg etter – for å hoppe lenger enn den som til en hver tid leder rennet, forteller Clas Brede Bråthen.

BLE STARSTRUCK
Det ble idémøte under en middag på hotellet i Holmenkollen. Daværende hoppboss i FIS, Walther Hofer deltok også, i forbindelse med World Cup-rennet i Kollen. Han var fan av Nesbø, og hadde lest mange av hans krimthrillere.
– Nesbø og Hofer ble nok litt gjensidig starstruck, men fant likevel kjapt tonen. Ett år etter var den grønne streken på plass i TV-sendingene. Nå er streken blitt vårt symbol. Den symboliserer så mye. Det var vi er: Hopp.Norge.

UTFORDRER DET ETABLERTE
-Vi er det laget som strekker oss lenger. Vi er gjengen som våger. Det ligger i en hoppers natur å pushe grenser. Dessuten ønsker vi hele tiden å utfordre det etablerte, sier hoppsjefen.
Maren Lundby sier til magasinet Skisport at hun har stor sans for den nye logoen:
– Den er veldig kul, ikke minst med tanke på alt den symboliserer, sier Maren.Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy