Ni utøvere på Kombinertlandslaget i 22/23-sesongen
6165 Views

Ni utøvere på Kombinertlandslaget i 22/23-sesongen

Mai 05, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Ida Marie Hagen ble nummer to i World Cup sammenlagt sist vinter. Nå får hun en fortjent plass på Kombinertlandslaget. Dermed vil ni løpere utgjøre Kombinertlandslaget i 2022/23-sesongen, hvor VM i Planica er det store høydepunktet.

– Ida imponerte alle da hun ble nummer to i sammendraget bak lagvenninnen Gyda Westvold Hansen. Hun har kommet sterkt tilbake fra skadeproblemene og viste sist sesong at hun fortjener å bli en del av landslaget i VM-sesongen, sier sportssjef Ivar Stuan.

– Det er veldig gøy å være en del av Kombinertlandslaget. Forrige sesong var over all forventning. Ting kan snu fort, for sesongen før gikk det ikke like bra og jeg var på bunnen av norgescuplista. Nå ser jeg fram til en sesong med VM som et av målene, sier Hagen.

Sist sesong var det åtte utøvere på Kombinertlandslaget. Foran VM-sesongen utvides laget med én utøver.

– Vi har lagt bak oss en fantastisk sesong med suksess i OL og World Cup. Nå sikter vi oss inn mot VM i Planica, men har allerede begynt å se fram mot VM på hjemmebane i Trondheim i 2025 og OL i Cortina året etter. Nå legger vi grunnlaget for en fireårsperiode med mange høydepunkter. Det er litt artig at du må ha OL-gull, seier eller annenplass i World Cup-sammendraget eller VM-medaljer for å komme med på Kombinertlandslaget kommende sesong, sier Stuan.

– Jeg ser fram mot nok en begivenhetsrik sesong. Det er alltid noe som kan bli bedre. Det hadde vært moro å stikke av med sammelagtkula fem år på rad, slik Eric Frenzel (rekord) har klart tidligere. I tillegg gleder jeg meg veldig til VM i Planica, sier Jarl Magnus Riiber.

Nytt av sesongen er at våre kombinertutøvere skal gå i bekledning og konkurransetøy fra Craft. Det betyr at kombinert har samme leverandør som langrenn og skiskyting.

– Vi er stolt over å være en av grenene som Craft har inngått avtale med. Dette vil bidra til å gi oss ytterligere et løft og mulige konkurransefortrinn fram mot ski-VM på hjemmebane om tre år, sier Stuan.

Dette er Kombinertlandslaget i 2022/23-sesongen:

Kvinner:

Ida Marie Hagen (Haslum IL)

Gyda Westvold Hansen (Nansen IL)

Mari Leinan Lund (Tolga IL)

Marte Leinan Lund (Tolga IL)

Menn:

Espen Andersen (Lommedalens IF)

Espen Bjørnstad (Byaasen Skiklub)

Jørgen Graabak (Byåsen IL)

Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)

Jarl Magnus Riiber (Heming IL)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy