Northug langt bak på Gålå - Cologna vant
1534 Views

Northug langt bak på Gålå – Cologna vant

Petter Northug gikk inn til en 37.-plass på 15 kilometer fri teknikk under norgescuprennet på Gålå fredag. Vant gjorde Dario Cologna fra Sveits.

November 23, 2018
Skrevet av:

Benedicte Larssen

Navnet til Petter Northug ble skjøvet lengre og lengre nedover på resultatlisten etter hvert som løperne kom i mål, og stoppet til slutt langt på 37.

– Jeg tror de ler av meg, rister på hodet, og tenker «for en idiot», sa Northug til NRK og snakket om landslaget og landslagssjef Vidar Løfshus som nå forbereder seg til verdenscuprenn i Finland.

Trønderen, som ble disket på Beitostølen fredag og ble slått ut i sprintprologen, er på jakt etter godformen, men den var ikke å finne under norgescuprennet på Gålå.

– Det var dårligere i dag. Jeg har trent litt mer, så man er litt seig og tung, sa Northug.

I mål gikk Northug inn på tiden 36.17,5. Cologna gikk i mål 2.06,4 minutter raskere enn nordmannen, og gikk inn til seier på 34.11,1.

 

Startet greit

Northug gikk ut som nummer 138. Ti startnumre bak ble tidligere OL-mester Dario Cologna sendt ut i sporet.

Etter fem kilometer skilte fem sekunder i sveitserens favør, men Cologna lå 5,2 sekunder bak Vebjørn Turtveit som da ledet. Fem kilometer senere var avstanden over minuttet, 1.01,8 for å være nøyaktig. Cologna hadde da gått raskest av samtlige i sporet.

Sveitseren gikk i mål 5,2 sekunder raskere enn Turtveit som ble nummer to. Mattis Stenshagen ble nummer tre, 11,1 bak.

Northug falt helt av de siste kilometerne.

– Det var fullstendig solformørkelse på tredje runde. Da var det bare å gå sitt eget løp.

 

LES OGSÅ: Northug: Langt unna toppformen

 

Hadde vært fantastisk

Northug sa på Beitostølen nylig at han ikke tror det blir noe verdenscup på ham før jul, og at han må gå konkurranser og se hvordan kroppen fungerer.

– Hvis jeg ikke går fort på ski fra midten av desember, da er det slutt. Da er kvalifiseringen over, og så får vi se om det blir noe mesterskap. Siste frist er å gå fort på ski i den skandinaviske cupen. Tre uker. Da vet jeg mer, sa Northug forrige helg.

Fredagens vinner sier til NRK at han håper Northug blir å finne i verdenscupen framover.

På kvinnenes 10 kilometer tidligere på dagen vant Emilie Fleten på 26.24,7 minutter, 0,9 sekunder foran Anne Kjersti Kalvå. Thea Krokan Murud ble nummer tre, 1,7 sekunder bak Fleten.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy