Ny på juniorlaget: Klar for å krige med de beste gutta
3107 Views

Ny på juniorlaget: Klar for å krige med de beste gutta

Juli 01, 2017
Skrevet av:

administrator

Håvard Moseby har Martin Johnsrud Sundby som sitt store forbilde. Kanskje ikke så rart den ferske juniorlandslagsløperen føler seg sterkest på akkurat det samme som verdenseneren.

Tekst: Gjermund Midtbø Foto: Eirik Lund Røer

Kjelsås IL har fått opp et stort talent. I vinter var Håvard Moseby suveren i 18-årsklassa i Norgescupen og tok sammenlagtseieren. Under junior-NM i Harstad tok han vare på favorittstempelet og tok gull både på 15 kilometer fri og 10 kilometer klassisk.

– Det har vært en veldig bra sesong, jeg har klart å holde meg frisk og prestert på et jevnt stabilt nivå gjennom hele vinteren, forklarer 17-åringen fornøyd.

BLIR IKKE PÅVIRKA AV DE RUNDT
Etter en slik sesong skulle det bare mangle at Oslo-gutten skulle få innpass på juniorlandslaget. Og slik ble det, Skisport treffer stortalentet på Fornebu der han akkurat har blitt presentert som en av seks løpere på laget. Landslagsklærne er for første gang på denne dagen

– Det er stort og veldig viktig å få plass på juniorlandslaget. Det er en veldig sterk gjeng nå fra 1998-årgangen, så det blir tøft. Men jeg er god til å lytte til kroppen og tror ikke jeg blir for påvirka av de rundt meg, mener Moseby, som blir den yngste på laget.

Treningsmiljøet i hjemklubben og i juniorsatsinga Team Kollen har hatt mye å si for utviklinga mener han selv. I Kjelsås har Moseby også fått mye hjelp av klubbens store helt, Eirik Brandsdal.

LOVENDE: Håvard Moseby har også vært en ivrig syklist og hevda seg høyt oppe i terrengsykling. Men med landslagsplass i langrenn i boks er det ingen hemmelighet at Håvard vil nå lengst mulig med ski på beina. FOTO: GJERMUND MIDTBØ
LOVENDE: Håvard Moseby har også vært en ivrig syklist og hevda seg høyt oppe i terrengsykling. Men med landslagsplass i langrenn i boks er det ingen hemmelighet at Håvard vil nå lengst mulig med ski på beina. Foto: Gjermund Midtbø

HÅVARD MOSEBY
Født:
28.juli 1999
Klubb: Kjelsås IL

– Vant norgescupen sammenlagt i 18-årsklassa i år
– To gull i junior-NM i Harstad i vinter. 10 kilometer fri og 10 kilometer klassisk
– Konkurrerer også i terengsykling om sommeren

3 kjappe favoritter:
1. Favorittøkt: Motbakkeintervall på rulleski. Hlest i kontrollert i3 tempo
2. Favoritt-treningsområde: Rundt hytta på Synnfjell og Livigno
3. Favoritt-distanse: 10 kilometer skøyting

HAR STUDERT SUNDBYS DOBBELTDANS
– Han er ofte innom trening og hjelper til som trener. Vi har også lånt ski av han og han er jo et lite forbilde. Men jeg er ikke samme type som skiløper og vil ikke bli helt som han.

– Hvem er forbildet ditt da?

– Jeg er en allrounder, så det må nok bli Martin Johnsrud Sundby, smiler Moseby.

Det er tydelig at han har studert teknikken til den suverene verdenscupvinneren denne sesongen. Sundby har flere ganger rykket fra konkurrentene ved å presse dobbeldans i slak motbakke. Det samme gjør Håvard Moseby mot sine konkurrenter i de yngre årsklassene.

– Det er nok dobbeldans i slak motbakke som er min største styrke. Der føler jeg meg god og det er ofte jeg får forsprang på konkurrentene ved at jeg klarer å presse i dobbeldans lenger opp i bakken, og de må gire ned.

FÅR KLÆBO SOM MENTOR
Nå ser han fram mot samlinger med sterke juniorløpere som Vebjørn Hegdal og Thomas Helland Larsen, og ikke minst få råd fra den nye mentoren for Morgendagens Helter, Johannes Høsflot Klæbo.

– Det er helt utrolig å se hva Johannes har fått til, jeg håper å lære mye av han.

Med råd fra fjorårets komet håper Håvard Moseby å nå neste års store mål, junior-VM.

– Junior-VM blir det store målet til vinteren, men lengre fram har jeg mål om å ta steget via rekruttlag og en dag kjempe om VM og OL-medaljer.

Kjelsås kan ha en storløper på gang.

JUNIORLANDSLAGET 2017/2018
Menn:
– Jon Rolf Skamo Hope, Hyen
– Thomas Helland Larsen, Fossum
– Vebjørn Hegdal, Larvik
– Harald Østberg Amundsen, Asker
– Håvard Moseby, Kjelsås
– Filip Fjeld Andersen, Geilo

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy