Ny utgåve av SKIsport
1959 Views

Ny utgåve av SKIsport

Mars 20, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

SKIsport utgave 2 er gått i trykk, og vil være ute om et par uker. Vi har blant annet møtt alpinistene Thea Louise Stjernesund og Sebastian Foss Solevåg, skihopperne Eirin Maria Kvandal og Anders Fannemel, skiskytter Sturla Holm Lægreid og langrennsløper Håvard Solås Taugbøl.

Her denne utgavens leder:

Når får vi se 100% likestilling i hoppbakken?

Verdensmester i kombinert, Gyda Westvold Hansen må vente helt til 2026 for å få kjempe om gullmedalje i OL.

– Det er IOC som har bestemt at vi må vente så lenge før vi får delta i de olympiske vinterlekene. Det er kjedelig, men sånn er det. Det går jo an å håpe på at de ombestemmer seg, men jeg har liten tro på det. Jeg fikk vite dette allerede i 2018, og det har ikke skjedd noen forandring på avgjørelsen siden da. IOC mener visst at produktet vårt er for dårlig. Det er jeg selvfølgelig helt uenig i, sier Gyda Westvold Hansen til SKIsport.

18 åringen har selv pers på 133 meter. Det er langt når en tenker på at kombinertjentene kun får hoppe i normalbakker. Gyda håper på at de snart får slippe til i storbakker i kombinertkonkurranser. Da blir kombinert enda mer spektakulært.

– Drømmen er at vi jentene skal få konkurrere på de samme stedene og helgene som gutta. Det vil garantert få opp interessen for sporten vår, sier hun.

Spesialhopperne har kommet et skritt nærmere likestilling da de fikk hoppe i storbakke for første gang i VM i Oberstdorf. Mye takket være Maren Lundbys engasjement. Men så stopper det dessverre også her. I dag har jentene bare halvparten så mange World-Cup renn som gutta.

– Vi har bare 17 renn i en World Cup-sesong – mens gutta har over 30. Så lenge vi blir avspist med så få renn, får vi heller ikke muligheten til å øke vår markedsverdi ved å vise at kvinnelig skihopping er i stadig og rask framgang. I tillegg ønsker flere storbakkerenn. FIS-direktør Sandro Pertile mener at nivået blant oss kvinner ikke er høyt nok, men først må han gi oss sjansen til å vise hva vi er gode for, sier Silje Opseth.

De er med andre ord fortsatt et stykke å gå før vi ser full likestilling i hoppbakken, men jentene er verken redde for å si fra eller for å hoppe til bunnen av bakken. Forhåpentligvis vil akkurat det få «de høyere herrer» til å gi like vilkår om ikke altfor lenge.

I denne utgaven er det naturlig nok en del intervjuer med våre flotte VM-profiler. Februar og mars måned gav Vinter-Norge unike opplevelser og medaljer av edleste sort. Vi har møtt noen av dem, og håper dere vil kose dere med god lesing.

Med det ønsker vi dere en flott vår med mye god trening og naturopplevelser.

SKIsport hilsen fra Kristin Roset,
redaktør

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy