Overlegent historisk VM gull
2205 Views

Overlegent historisk VM gull

Mars 03, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Maren Lundby klinket til med et overlegent gull i hopp storbakke. Og det var ikke bare overlegent, men også historisk da det er første gang jentene hopper VM i storbakke. Silje Opseth hoppet også langt, men fikk dessverre fall i bunnen av bakken og ble med det nummer 5.

Historisk

Kvinnene kom med på hopprogrammet i VM i 2009, men først i år har de fått muligheten til å hoppe i storbakken.

Maren Lundby har vært blant de største forkjemperne for at kvinnene skal få muligheten i storbakken og den norske 26-åringen hoppet ned til det historiske gullet.

Lundby var i ledelsen etter den første omgangen og hoppet godt nok i den andre omgangen til å holde konkurrentene bak seg. Dermed tok hun det første gullet i storbakken for kvinnene i VM-historien.

Lundby vant 8,7 poeng foran Sara Takanashi og 9,5 poeng foran Nika Kriznar.

Gullet er Lundbys første i årets VM, men hun har nå medalje fra alle de fire øvelsene for kvinnehopperne i mesterskapet (sølv i normalbakken, bronse i lagkonkurransen, sølv i blandet lagkonkurranse og nå altså gull i storbakken).

Lundby har nå individuelt gull fra tre strake mesterskap (OL i 2018, VM i 2019 og VM i 2021) – noe kun Carina Voigt (2014–2017) har klart tidligere på kvinnesiden. Birger Ruud (1935–1937) er den eneste herrehopperen som har klart det samme.

Første siden 1995

Gullet er også det første individuelle norske gullet i storbakken siden Tommy Ingebrigtsen tok VM-gull i Thunder Bay i 1995. Siden har alle øvrige norske gullvinnere vunnet i normalbakken – frem til Lundby hoppet ned til gull i Oberstdorf.

Seieren er også Lundbys første denne sesongen. 26-åringen kom til VM uten en eneste individuell pallplass, men har virkelig funnet storformen i Oberstdorf.

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy