Petter Eliassen legger opp
3599 Views

Petter Eliassen legger opp

April 07, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Petter Eliassen har vært en av de mest markante profilene i langløpssirkuset siden han tok steget over fra tradisjonelt langrenn i 2014. Nå trapper han ned satsningen etter en lang og innholdsrik karriere.

– De siste månedene har jeg kjent på manglende motivasjon for å reise rundt og konkurrere. Kroppen har ikke vært helt bra og det at jeg ble far for fjerde gang gjorde også sitt til at jeg kjente på lysten til å være mer hjemme.

Eliassen fikk sin debut i verdenscupen i 2009 og markerte seg tidlig, spesielt under de lengre distansene. Hans beste individuelle verdenscupplassering er en fjerdeplass fra 5-mila i Kollen i 2013, knapt tre sekunder bak vinneren Aleksandr Legkov. Han fikk også med seg VM i Kollen og lå lenge ann til en fremskutt plassering på 5-mila, men falt like før mål og ble til slutt nr. 11.

Fra 2014-sesongen tok han steget over til langløp og siden da har han ikke sett seg tilbake. Eliassen tar blant annet med seg to sammenlagtseire i Visma Ski Classics, to seire i Vasaloppet, to seire i Birken og en seier i Marcialonga.

Han er fortsatt innehaver av løyperekorden i Birken på 2.19:28,3 etter å ha gått fra Martin Johnsrud Sundby på slutten.

– Det har vært utrolig inspirerende å ha Petter først som en tøff konkurrent og senere lagkamerat, sier Anders Aukland.

Eliassen har vært en del av brødrene Auklands langløpslag, Team Ragde Eiendom de to siste sesongene hvor Jørgen Aukland er lagsjef

– På sitt beste var det ingen i verden som matchet Petter i staking. Han har virkelig satt standarden både i renn og på trening, sier Aukland.

HYLLEST

Eliassen får unison hyllest fra flere andre av sine tidligere lagkamerater og konkurrenter når han nå trer inn i supermosjonistenes rekker.

– Jeg vil beskrive Petter som et stykke hel ved. Forsiktig som type, uredd som utøver. En utøver som balanserer det å prestere kombinert med å være nedpå ypperlig. Petters seier i Marcialonga 2019 står for meg som et monument over hans kapasitet, sier Øystein Pettersen som var lagkamerat med Eliassen i Team BN Bank.

Andreas Nygaard knivet med Eliassen i flere år før de ble lagkamerater i Team Ragde.

– Petter har pushet og inspirert meg veldig gjennom flere år. Han er en rå skiløper og en helt fantastisk person som jeg kommer til å savne å være tett på, sier Nygaard.

Selv om Eliassen ikke lenger blir å se i fronten av feltet, utelukker han ikke at han blir å se i et og annet skirenn.

– Jeg skal holde meg i form, så får vi se hva det blir til. Jeg vil takke for to fine år i Team Ragde og vil samtidig hilse til tidligere lagkamerater og konkurrenter som jeg har møtt gjennom årene, avslutter Eliassen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy