Petter Northug klar for langløp i Italia i helgen: - Har fått gjort mye god staketrening
2164 Views

Petter Northug klar for langløp i Italia i helgen: – Har fått gjort mye god staketrening

Januar 09, 2023
Skrevet av:

Tore Shetelig

Petter Northug (37) står lørdag 14. januar på startstreken i sitt første langløp i år. Han har mye god staketrening i «bagasjen».

TEKST: TORE SHETELIG

I Sexten i Italia skal 37-åringen måle krefter med de beste løperne i langløpssirkuset Ski Classics.

– Jeg gleder meg veldig til det 62 kilometer lange løpet. Formen er grei. Jeg har fått gjort unna mye god staketrening de siste ukene, så det skal bli spennende å se hvor i bildet jeg plasserer meg, sier Petter Northug i et intervju med magasinet SKIsport.

Petter legger ikke skjul på at han har store ambisjoner for sin langløpssatsing. Ikke minst med tanke på Vasaloppet i mars.

Veldig godt fornøyd med tilværelsen

Ellers er Petter veldig godt fornøyd med tilværelsen om dagen. Kombinasjonen av å jobbe og trene passer ham som som hånd i hanske.

– TV-jobbingen er veldig spennende. Jeg stortrives i rollen som ekspert for TV2. Det er jo midt i blinken for meg å kombinere jobb og langløpssatsingen min, slik jeg kan gjøre nå. Dessuten er jeg takknemlig for at TV2 har valgt å bruke meg som ekspert på sendingene sine fra skiskyting også. Årsaken er at jeg på den måten får lære noe nytt – fra et annet toppidrettsmiljø. Det er veldig lærerikt og givende, forteller Petter Northug.

Gleder seg over Even

Han gleder seg ellers stort over framgangen til lillebror Even. Den ti år yngre broren har sin hittil desidert beste sesong. Sprinteren vant sesongåpningen på Beitostølen, og har siden nektet å se seg tilbake.

Du kan lese mer om Even i papirutgaven av magasinet SKIsport, som kommer ut i midten av februar. Han er vår profil der, i et stort intervju. Du kan også lese mer om Petter Northugs vurderinger av Even, som menneske og skiløper, i magasinet. 

På bildet ser du Petter Northug sammen med lillebror Even – på høydetrening i Passo dello Stelvi i Italia, den gangen Even var junior. Gutta til høyre på bildet, Tomas Northug og Niklas Dyrhaug har rukket å legge opp. FOTO: Privat.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy