Rulleski: Slik unngår du å "lande i grøfta"
5955 Views

Rulleski: Slik unngår du å «lande i grøfta»

Juni 29, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Å bremse på rulleski krever øvelse. Er du helt fersk og har en utforbakke foran deg er det beste tipset å ta av rulleskiene, og gå på beina ned bakken. Men det er fullt mulig å trene seg opp til å håndtere unnabakkene. Her er noen gode tips til å komme seg «helhjertet» gjennom rulleskituren uten å måtte koble av rulleskiene.

 

 

Erfaren: Undertegnede møtte Øystein Pettersen for en tid tilbake der han viste hvordan man bremser på rulleski. Foto: Kristin Roset

 

1) Bredde: Stå med bred benposisjon. Det skal strekke godt i musklene på innsiden av lårene! Overdriv. Så og si ingen klarer å holde beina brede nok når de bremser slik for første gang.

2)Vinkle skiene gradvis mer og mer innover.

3) Bøy knærne: Dette er mest for sikkerhet, men vil også øke bremsekreftene din ytterligere. Stive bein er livsfarlig om du kjører over en stein eller hull i asfalten.

4) «Stå imot» slik at skiene ikke kjører inn i hverandre. Friksjonen som oppstår mellom hjulene og underlaget når du bremser gjør at farten reduseres.

 5) Nødbremsen: Når du ikke rekker å ploge må du kjøre ut i grøfta. Ja, det kan bli brutalt, men har du ikke valg,- er grøfta det eneste rette.

 

Ploging: Å bremse kan gjøres som på ski, ved å ploge. Foto: Kristin Roset

 

Fullt mulig: Å være så lett og ledig som Pettersen i unnabakke skal litt øvelse til,- men er fullt mulig ved å trene.

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy