Rulleskistaver må ha godkjent trinse
2583 Views

Rulleskistaver må ha godkjent trinse

Juli 11, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Fra 1. juli 2022 er det krav om at rulleskistaver må ha godkjent trinse i FIS-konkurranser.

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet FIS har innført nye regler for stavtupper i rulleskikonkurranser. Disse trådte i kraft forrige uke, fra 1. juli 2022.

Endringen innebærer at stavtuppene på rulleskistavene nå vil se mer ut som de som brukes på snø om vinteren. Poenget med å innføre krav om trinser på rulleskistaver er sikkerhet ved ulykker.

– Rulleskistavene må nå ha en egen trinse. Den likner på trinser som brukes på vanlige skistaver om vinteren. Bakgrunnen for det nye kravet er sikkerhet. Med en slik trinse reduserer man risikoen for skade på kroppen ved ulykker, sier Ludvig Remb, som er ansvarlig for rulleski i det svenske skiforbundet til Längd.se.

 

 

Han poengterer at det er ikke mulig å bruke skistaver beregnet på snø.

– De stavene som brukes om vinteren er nå så trimmet at det er krav om trinser som er tilpasset rulleskistaver. Disse er laget av et annet material med hardere plast, forklarer Remb.

I internasjonale FIS-konkurranser gjelder den nye regelen for utøvere i eliteklassene. Det inkluderer da konkurranser som Blink og Alliansloppet.

I nasjonale og nordiske rulleskikonkurranser vil det denne sesongen kun gjennomføres måling og kontroll av stavtupper, men løpere som har feil tupp vil ikke bli nektet å starte. Fra 2023 skal regelen gjelde for alle klasser og konkurranser.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy