Sesongåpning: Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best
1334 Views

Sesongåpning: Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best

November 18, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Johannes Dale er elitelandslagets nye stjerneskudd. På Sjusjøen yppet han seg med de beste og slo forbildet og navnebror Johannes Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø og Johannes Dale deler både fornavn og landslagsplass, og under helgens sesongåpning på Sjusjøen delte de nærmest samme plassering. For på fellesstarten ble det sekundstrid mellom den unge og den mer meritterte Johannes da de gikk likt ut etter siste skyting. Dale kjempet seg inn til en femteplass, ett sekund foran Thingnes Bø på plassen bak.

– Det blir spennende å se han nykomlingen. Han må begynne å vinne snart hvis han skal følge i fotsporene til Ole Einar, Emil og meg, spøkte Thingnes Bø i forkant av sesongåpningen da landslaget var samlet i Trysil.

Og knappe to uker senere passerte nyankommeren på landslaget Johannes Thingnes Bø på resultatlistene.

– En drøm

Lørenskog-gutten kom inn på elitelandslaget etter fjorårets sesong. Det første året på elitelandslag har vært litt spesielt for Lørenskog-gutten, som endelig har fått lov til å trene med idolene sine.

–Det har vært veldig morsomt og litt spesielt plutselig å være på lag med idolene sine. Det har vært en drøm siden man var guttunge. Det har vært veldig gøy plutselig å komme på det beste laget i verden, så fort, sier 22-åringen til NTB.

Et av idolene, og nå lagkamerat, er verdenscupvinneren fra i fjor. Dale ser flere likheter mellom seg selv og Thingnes Bø.

– Vi har jo rødt hår og fregner, da, så jeg syns det er en del likheter. Hvis jeg kan ta litt av prestasjonene hans også, tror jeg det kan bli veldig bra, sier Dale.

Ikke uten tilsvar fra lagkompisen.

– Vi har jo samme hudtone og jeg kan kjenne meg litt igjen i ham. Han har passe giv og glød til å bli best. Samtidig har han respekt, selv om han er en uredd type, sier Thingnes Bø om den unge lagkompisen.

Sikter mot toppen

Dale debuterte i verdenscupen på tampen av desember i fjor og kunne notere seg for en 10.-plass på sprinten etterfulgt av en 11.-plass på jaktstarten i Salt Lake City. Dermed tok han også steget opp fra rekrutt til elitelandslag.

– Jeg føler at jeg har utviklet meg veldig bra. Trenerne på elitelaget har gjort meg godt, føler jeg, sier Dale.

Overgangen fra rekrutt til elitelag beskriver Dale som uproblematisk. Nå sikter han mot topp tre i verdenscupen.

– Jeg har et hårete mål om å ta pallen. Har jeg en god dag, er ikke det umulig, det viser både trening og testløp jeg har gjort i løpet av oppkjøringen.

(©NTB)

Sesongåpning på Sjusjøen fellesstart søndag, resultater

(Antall strafferunder i parentes):
Kvinner, 12,5 km:
1) Dorothea Wierer, Italia 35.49,4 (0), 2) Denise Herrmann, Tyskland 0.05,3 min bak (1), 3) Marte Olsbu Røiseland, Froland 0.08,2 (1), 4) Franziska Preuss, Tyskland 0.21,5 (1), 5) Tiril Eckhoff, Fossum 0.32,7 (2), 6) Marketa Davidova, Tsjekkia 0.42,0 (1), 7) Valentina Semerenko, Ukraina 0.47,9 (0), 8) Darja Blasjko, Ukraina 0.59,8 (0), 9) Karoline Horchler, Tyskland 1.07,1 (1), 10) Anais Bescond, Frankrike 1.12,4 (2).
Menn, 15 km:
1) Martin Fourcade, Frankrike 37.17,4 (2), 2) Antonin Guigonnat, Frankrike 0.15,7 min. bak (1), 3) Endre Strømsheim, Bærum 0.16,0 (2), 4) Jakov Fak, Slovenia 0.16,6 (1), 5) Johannes Dale, Fet 0.23,9 (3), 6) Johannes Thingnes Bø, Markane 0.24,4 (4), 7) Tarjei Bø, Markane 0.29,2 (3), 8) Johannes Kühn, Tyskland 0.31,6 (3), 9) Thomas Bormolini, Italia 0.37,0 (1), 10) Simon Schempp, tyskland 0.37,8 (2).

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy