Birkeland kan bli sesongens overraskelsesmann
1496 Views

Birkeland kan bli sesongens overraskelsesmann

Tarjei Bø tror lagkompis Lars Helge Birkeland blir overraskelsen i årets skiskyttersesong. – Jeg kan jo skjønne hvorfor han sier det, svarer Birkeland.

November 27, 2018
Lars Helge Birkeland
Skrevet av:

administrator

30-åringen fra Birkenes har vært blant Norges beste skiskyttere i en årrekke, men fortsatt mangler han en pallplass i verdenscupen individuelt. Nå pekes det på at dette kan være sesongen der Birkeland får det siste, etterlengtede løftet.

– Jeg tror Lars Helge får en god sesong. Han er en ekstremt god skiskytter, og så er han så komplett. Han er uredd på skytingen, skyter bra og raskt, og han har tatt mange steg i sommer, spesielt skiteknisk, som kanskje har vært hans største utfordring, sa Tarjei Bø til NTB i forkant av sist helgs skiskytteråpning på Sjusjøen.

Konfrontert med landslagskompisens uttalelse og spådom, svarer en smilende Birkeland:

– Det var hyggelig å høre. Det har gått bra på de siste samlingene og de siste testløpene, så jeg kan jo skjønne hvorfor han sier det, men det gjenstår å se om det er jeg som har vært skarp eller om de andre har hatt mye å gå på.

 

Null sykedager på Birkeland

Optimismen på egne vegne klarer likevel ikke 30-åringen helt å skjule. Mens sykdom skapte mye problemer for ham tidligere i karrieren, synes det nå å være et tilbakelagt kapittel.

– Oppkjøringen har vært helt problemfri, og det er vel første gang i livet mitt at jeg har gått gjennom en treningssesong uten en eneste sykedag. Det er gøy, sier Birkenes-gutten.

– Hva skyldes det at du har klart å holde deg frisk?

– Det er vanskelig å si. Jeg er blitt gradvis mindre og mindre syk de siste årene, og i år har det ikke vært noen ting. Hvorfor det har løsnet, er vrient å vite. Det kan være litt flaks og tilfeldigheter.

Han legger samtidig ikke skjul på at kontinuiteten han har hatt i treningsarbeidet gjennom sommeren og høsten har gjort ham sterkere enn noen gang.

Landslagstrener Egil Kristiansen kan skrive under på at Birkeland har gjort jobben som skal til.

– Lars Helge har gjennomført 100 prosent fra A til Å i sesongoppkjøringen, fastslår han overfor NTB.

 

Har gamblet

På standplass har Birkeland i årevis vært blant skiskyttersirkusets aller mest treffsikre. Akilleshælen har vært farten i sporet. Med det som bakteppe tok 30-åringen flere bevisste valg etter forrige sesong.

– Jeg har gått for seint på ski, så jeg har tatt noen grep i år og gamblet litt ved å kutte en del hardøkter med skyting for å kjøre flere rene kapasitetsøkter, forteller han.

– Har du fått betalt for det?

– På tester er jeg sterkere enn i fjor, men det er alltid noe annet å få det ut i konkurranser. Det er mange som har vært sterke på sommeren tidligere, men sluknet på vinteren, smiler 30-åringen.

– Du er ikke redd for at skytteren Birkeland er svekket?

– Jeg følte jeg sto overfor et valg, og litt risiko må man ta for å ta det siste steget. Jeg kunne sikkert tatt det trygge valget og blitt akkurat som i fjor, men jeg har lyst til å ta det siste steget, og da må man ta noen sjanser, svarer Birkenes-løperen.

Under sesongåpningen på Sjusjøen fikk Birkeland gode svar. Andreplass på sprinten lørdag og femteplass på fellesstarten søndag ble fasiten.

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy