Stine (19) er på rekruttlandslaget. - Kult at SKIsport vil skrive på nett om snøbrettkonkurranser og alle andre skirenn
2299 Views

Stine (19) er på rekruttlandslaget. – Kult at SKIsport vil skrive på nett om snøbrettkonkurranser og alle andre skirenn

Desember 26, 2021
Stine Espelid Olsen
Skrevet av:

Tore Shetelig

Stine Espelid Olsen
– KJEMPEKULT: Stine Espeli Olsen liker at SKIsport skal sette mer søkelys på hennes idrett – på nett. Her trener Stine på hjemstedet Geilo.

Stine Espeli Olsen (19) fra Geilo kjører snøbrett, og er på rekruttlandslaget. Hun begynte med freestyle som seksåring. 80 utøvere er med i kidsgruppa til Geilo Idrettslag.

– Jeg hjelper til på treningene i kidsgruppa – når jeg er hjemme, forteller Stine til SKIsport.

Hun begynte å konkurrere som tiåring, og gikk på NTG på hjemstedet.

– Det var flott å kombinere skole og trening på den måten. Hovedtrener Christian Christensen – eller CC – som vi kaller ham, gjør en flott jobb sammen med resten av trenerne og lærerne, roser hun.

Nå er Morten Kleivdal hennes trener på rekruttlandslaget. 10. og 11. januar er Stine klar for å konkurrere i Europacupen – i Frankrike.

 

Stine Espelid Olsen
JOBBER PÅ SPAR: – Når Stine Espeli Olsen ikke er ute og farter med rekruttlandslaget, jobber hun i butikk på Geilo.

 FULL AV LOVORD

Stine er full av lovord om miljøet i snøbrett.

– Det er helt topp. Alle kjenner hverandre, og bidrar til framgang ved at vi støtter, hjelper og heier på hverandre, sier jenta som det siste halvannet året har jobbet på Spar på Geilo – ved siden av satsingen på brettkjøringen.

Stine lyser opp da vi forteller henne om SKIsports nye satsing på nett.

STØTTER OPPLEGGET

– Så kult at dere satser på å få arrangørene her på banen, så de kan fortelle om sine renn og konkurranser. Dette støtter jeg fullt og helt opp om. God idé, sier Stine Espeli Olsen.

Snøbrettkjørere fra Geilo IL

GOD REKRUTTERING: Et pent knippe snøbrettkjørere fra Geilo IL.Mira Strand Nordin (36) er pytt og panne i snøbrettmiljøet på Geilo. Hun flyttet til Geilo – for å begynne på NTG i 2001, og fikk trenerjobb på skigymnaset i 2012.

Mira trivdes så godt med Geilo og brettkjøringen at hun fortsatt bor øverst i Hallingdal, med sin familie. Ungene på fire og seks år kjører selvfølgelig brett, og er med i kidsgruppa.

PÅ BRETT 13 MÅNEDER GAMLE

– De ble begge satt på brett da de var 13 måneder. Det er akkurat passe tidlig, ler Mira Strand Nordin – i samtale med SKIsport.

Mira støtter også opplegget, og synes det er fint at kidsa kommer mer fram i lyset, gjennom omtale. Kidsgruppa i Geilo IL har 60 utøvere, i alderen fem til 12 år.

– Og så har vi 26 kjørere over 13 år. I tillegg til Stine på rekruttlandslaget, er to utøvere på juniorlandslaget og tre går på toppidrettsgymnas – på Geilo og Hovden, forteller Mira Strand Nordin.

Hun anbefaler at hver klubb finner fram til en person som kan sende inn opplysninger, bilder og lenker til resultater.

SKIHOPPING: Er en av de mange grenene vi gjerne vil høre fra. Her er Frida Berger fra Prosjekt 2026, i sving i COC-renn i Vikersund. FOTO: Tore Shetelig

 

ALPINT: En er av de mange grenene vil vil at arrangørene skal kontakte SKIsport om. Her kjører Thea Emilie Benth Jellum fra Eggedal. FOTO: Oppdal Alpin Elite.

 

Dag Sander Bjørndalen
SKISKYTING: Er en av de mange grenene SKIsport gjerne vil høre fra – i forbindelse med konkurranser. Både før og etter arrangementer. Her trener Dag Sander Bjørndalen, som unggutt, sammen med sin onkel, Ole Einar Bjørndalen, utenfor låven på Kutoppen på Simostranda.

VI UTFORDRER DEG

SKI-sport har lange og stolte tradisjoner som magasin på print. Når nummer 1 for 2022 kommer i postkassene til abonnentene i begynnelsen av februar, er det 68. årgang av bladet vi snakker om.

Men nå er det digitale taktskiftet også kommet for fullt til SKIsport. Når det nye året ringes inn satser vi derfor mye på nett – parallelt med utgivelsen av magasinet.

Derfor trenger vi hjelp av dere lesere. Vi vil gjerne fortelle om skirenn og brettkonkurranser Norge rundt – ved å få hjelp av dere. Hjelpen består i at dere skriver til oss med opplysninger om noen punkter vi foreslår her.

SLIK GÅR DU FRAM:

Skriv om hvor arrangementet eller rennet gikk. Navn på skistadion eller bakke.

Sted og navn på arrangørklubb.

Type renn.

Antall deltakere.

Løypelengder/størrelse på hoppbakker.

Forhold: Om temperatur og snø.

Om alpint:

Ta med antall porter, og hvem som har stukket løypa.

TA BILDER OGSÅ

I tillegg kan dere ta bilder og sende inn resultatlista. Så legger vi alt sammen ut på nettet. Dermed kan de mange interesserte i ski-Norge få rede på hvordan det gikk.

Du sender alt sammen inn på denne epostadressen:

mats.ulshagen@medievekst.no

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy