Stor freeski-helg i vente!
2426 Views

Stor freeski-helg i vente!

Mars 03, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

På lørdag 05. og søndag 06. mars arrangeres det NOR Freeski Cup i big air i Wyller og i Kirkerudbakken. NOR Freeski Cup (også kjent som Norges Cup) er den offisielle rangeringsturneringen for norske utøvere. Cupen er åpen for deltakere i alderen 14 år og eldre. Det er også verdt å nevne at arrangementet er underlagt det internasjonale skiforbundet (FIS), og dermed også åpent for utenlandske deltakere. Heming IL står for konkurransen i Wyller, mens Bærums Skiklub står for konkurransen i Kirkerudbakken. Begge klubbene er erfarne arrangører og vi gleder oss til en ny arrangementshelg!

Hvilke klasser og grener skal det konkurreres i?
I helgen konkurreres det i big air som er en løype bestående av et stort hopp der utøverne utfører kreative triks. Utøverne kjører først en kvalifisering der ca. 1/3 av utøverne går videre til finalen senere på dagen. I NOR Freeski Cupen konkurrerer juniorer og seniorer. I klassen for juniorer er utøvere født i 2008-2004, mens seniorer er utøvere født i 2003 og tidligere.

Fortell om løypene/bakkene/anlegget der konkurransene skal holdes?
Anlegget i Wyller er kommunalt med åpen heis til big air-arenaen som gjør den tilgjengelig for alle. Dette er et flott tiltak som er gledelig for ivrige freeskiere.

 

 

Hvem er arrangør?
NOR Freeski Cupen i Wyller arrangeres av Norges Skiforbund Freeski og Heming IL. Rennleder er Sebastian Bergan og TD er Jarl Rune Moltu Kjæmperud. NOR Freeski Cupen i Kirkerudbakken arrangeres av Norges Skiforbund Freeski og Bærums Skiklub. Rennleder er Felix Usterud og TD er Jon Opsahl. Felix Usterud er tidligere landslagsutøver og representerte Norge under OL i Pyeongchang i 2018. Felix vil kombinere rollen som rennleder og speaker, og vi kan garantere at det blir god stemning!

Hva forventer dere av antall deltakere (hvordan har det vært tidligere år)?
Vi forventer 60-70 deltakere per konkurranse. Det er rundt dette deltakerantallet har ligget på tidligere år.

Hvem kan være med?
Utøvere født i 2008 eller tidligere som er medlem av en klubb underlagt Norges Skiforbund og har FIS-lisens freestyle / freeski og årslisens freestyle / freeski eller alpint.
Mer informasjon her: https://www.skiforbundet.no/freeski/for-utovere2/

Wyller:
https://www.skiforbundet.no/freeski/arrangement/terminliste/arrangement/?eid=368461  

 

 

Kirkerudbakken:
https://www.skiforbundet.no/freeski/arrangement/terminliste/arrangement/?eid=368483  

Hjemmeside eller facebookside for klubb og arrangement?
Wyller: https://fb.me/e/OZp6woJg
Kirkerud: https://fb.me/e/2JOrvK0JS

Hvor vil eventuelle resultater publiseres?
Resultater publiseres i FB-eventet i etterkant og på Norges Skiforbunds hjemmeside her: https://www.skiforbundet.no/freeski/arrangement/nasjonale_konkurranser/norgescup-nm-hl-resultater/resultater-2021-2022/

Noe annet det er verdt å merke seg?
Flere av utøverne som er påmeldt i lørdagens konkurranse drar videre til Junior-VM i Sveits på søndag, hvor Norge sender en rekordstor tropp. Uttaket til Junior-VM kan du lese mer om her: https://www.skiforbundet.no/freeski/nyhetsarkiv/2022/2/rekordstort-uttak-til-junior-vm/

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy