Stryn topper medaljestatistikken i VM. – Fascinerende
2783 Views

Stryn topper medaljestatistikken i VM. – Fascinerende

Mars 15, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Johannes Thingnes Bø er inne i sitt beste mesterskap noensinne og har sammen med broren Tarjei sørget for at gullbygda Stryn og Markane IL  fortsetter å samle medaljer.

Siden storebror Tarjei slo igjennom for alvor i 2010 er det blitt medaljer til en stryning i ni av ti mesterskap (OL og VM). Nå er det lillebror Johannes som er best, men også Tarjei Bø har lagt på medaljesamlingen med sin bronse fra normaldistansen.

Regner vi med lagkonkurransene har de to brødrene som representerer Markane IL, samlet tre gull, ett sølv og én bronse i årets VM. Det er foran samtlige konkurrerende nasjoner på medaljeoversikten – Tyskland er nest best med to gull, ett sølv og to bronse.

– Jeg husker at vi to var på toppen i noen dager i VM i Kontiolahti også. Så vi har det fint, vi, sier Johannes Thingnes Bø til NTB etter å ha fått sin fjerde medalje rundt halsen på Medal Plaza i Östersund.


Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Gir seg aldri

Han erkjenner at det er spesielt at to brødre fra Stryn, et tettsted i Sogn og Fjordane med snaut 3000 innbyggere, er best i verden i skiskyting. Samtidig har medaljefangsten sin forklaring.

– Det er litt fascinerende. Og at det er to brødre også, som gjør det så skarpt, det er jo veldig bra. Men vi har jo noen egenskaper som bare passer til skiskyting. Og vi er vinnerskaller, vi gir oss ikke uten kamp, og vi er aldri fornøyde før vi er helt på topp. Det er nok en kombinasjon av de tingene, sier Thingnes Bø.

– Og gode gener?

– Ja, absolutt. Og hardt arbeid, smiler han.

Les også SKIsports artikkel: Mannen bak trikkesporene i Markane 

30 medaljer

For 25-åringen er Östersund-VM allerede hans beste mesterskap når man ser på medaljefangsten. Og for Norge som nasjon er mesterskapet også betydelig bedre enn forrige VM, som gikk i østerrikske Hochfilzen i 2017.

Den gang var beholdningen tre sølvmedaljer til Thingnes Bø og en bronsemedalje til Ole Einar Bjørndalen.

– Ja, det var ikke så bra. Men nå topper vi medaljestatistikken foran Tyskland, og det har vært utrolig bra. Vi er tilbake igjen til «oldtiden» med Ole Einar, Tarjei og Emil (Hegle Svendsen), sier Thingnes Bø.

Han og broren har i alt vunnet 30 medaljer i OL og VM (15-7-8). Fem av dem – ett gull, to sølv og to bronse – har de vunnet sammen som del av samme stafettlag.

Lørdag og søndag kommer nye medaljesjanser i Östersund. Da skal det gås stafett og fellesstart.

Her har brødrene Thingnes Bø trent mye. Foto: Markane IL

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy