Telemarklandslaget sesongen 2022/2023
7386 Views

Telemarklandslaget sesongen 2022/2023

Mai 09, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere på telemarklandslaget for 2022-2023 sesongen. Det er også tatt ut et rekruttlag for at flere talenter kan få matching med eliten. ( Foto: Ella Strøm Eriksen etter gullet i junior-VM i vinter).

– Sesongopplegget planlegges ganske tilnærmet som sist sesong, med tettpakket samlingsplan og mange skidager før World Cup-sesongen starter. Vi har oppstartsamling på snø i juni på Folgefonna, sier sportssjef Per Olav Tangen.

Emma Araldsen (18) har allerede etablert seg i verdenstoppen med flere topp 10-plasseringer. Hun er ny på elitelaget kommende sesong.
– Jeg synes det er kjempestas og veldig spennende å få muligheten, og planlegger virkelig å gripe sjansen. Jeg har fått inntrykk av at laget er gode til å utvikle hverandre, og håper jeg kan bidra med det. Godt humør, motivasjon, store ambisjoner og skiglede kan jeg hvert fall garantere, forteller hun.

Per Olav Tangen forteller at telemark trapper opp satsningen på rekruttlandslag foran sesongen.

– Dette åpner muligheten for flere av våre talenter vil kunne utvikle seg som idrettsutøvere under enda bedre vilkår. Det vil gi flere av våre beste talenter muligheten til å kjøre seg inn i WC sirkuset. En god mulighet for de under elitelaget for å få sjansen mot verdens beste, sier Tangen.

For Trym Nygaard Løken er målet å rekke VM i Sveits i mars. Nylig gjennomførte han en vellykket korsbåndsoperasjon, og opptreninga går som planlagt.

 

Ella Strøm Eriksen og Emma Araldsen.

Dette er telemarklandslaget for 2022-2023-sesongen:

Menn:
Trym Nygaard Løken, Bækkelaget SK
Jacob Alveberg, Bækkelaget SK

Kvinner: 
Gøril Strøm Eriksen, Bækkelaget SK
Ella Strøm Eriksen, Bækkelaget SK
Kaja Bjørnstad Konow, Hagahogget Låmlag
Emma Araldsen, Hagahogget Låmlag

Rekruttlandslag: 
Emil Bye, Bækkelagets SK
Maria Heggheim Berge, Kolbukameratene
Kaja Husvik, Eidsvåg IL

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy