Therese Johaug cruiset inn til NM-gull i friidrett
2675 Views

Therese Johaug cruiset inn til NM-gull i friidrett

Therese Johaugs gjesteopptreden i friidrettssirkuset endte med et klart NM-gull og mesterskapsrekord på 10.000 meter.

September 02, 2019
Skrevet av:

administrator

Det har vært mye oppmerksomhet rundt langrennsstjernens NM-start, og på Hamar ble Johaug heiet fram av et entusiastisk publikum.

Johaug tok gullet på tiden 32.20,87. Tiden er ny mesterskapsrekord og den femte beste tiden av en norsk kvinne noensinne. 31-åringen var helt overlegen og tok igjen flere løpere med to runder.

– Jeg hadde på forhånd håpet å se 32-tallet, men ikke trodd det skulle gå så fort som dette, sa Johaug til NTB.

VM-kravet på distansen er 31.50,00. Johaug synes det er kult å tenke på at hun kun var halvminuttet bak kravet.

– Skulle jeg klart kravet, måtte jeg hatt en del flere baneøkter. Det er teknikken det skorter på, sa Johaug.

Maria Sagnes Wågan fra Tjalve løp inn til en annenplass på tiden 34.47,35, mens Vidar-løper Runa Skrove Falch ble nummer tre. Hun var i mål på tiden 35.26,25. Therese Johaug cruiset inn til NM-gull i friidrett Therese Johaugs gjesteopptreden i friidrettssirkuset endte med et klart NM-gull og mesterskapsrekord på 10.000 meter.

 

IMPONERT TRENER

– Vi hadde 32.54,00 som en reell tid, noe som jeg trodde hun kunne greie. Jeg fryktet at hun kunne få det tungt i beina fordi det blir så monotont. Men hun imponerer meg hver gang. Er det noe hun er god på, så er det å pine seg, sa Johaugs trener Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB rett etter løpet.

Langrennsutøveren ville i utgangspunktet aller helst ha løpt 5000-meteren i NM, men der hadde hun ikke klart kvalifiseringskravet som er satt for å sikre et høyt sportslig nivå på deltakerne. Dermed måtte Dalsbygda-jenta starte på den dobbelte distansen.

På 10.000 meter var det fri påmelding.

 

KOPIERTE LAGVENNINNE

Norges Friidrettsforbund kunne i prinsippet ha gitt Johaug dispensasjon til å starte på 5000 meter. Flere idrettsprofiler tok i forkant av NM til orde for at reglene i framtida uansett bør lempes på, slik at Johaug og andre enklere kan stille på de distansene de ønsker.

Med søndagens NM-gull kopierte for øvrig Johaug tidligere lagvenninne Kristin Størmer Steira. Finnmarkingen vant i 2014 nettopp 10.000-meteren under friidretts-NM på Jessheim. Vinnertiden var den gang 33.40,75.

 

RETT FRA RULLESKIRENN

Også andre langrennsprofiler har gjort seg bemerket i friidrettsmiljøet de siste årene. I fjor tok Didrik Tønseth et overraskende NM-gull i terrengløp.

Therese Johaug kom til friidretts-NM rett fra Sandnes, der hun har deltatt på den årlige Blinkfestivalen. Torsdag vant 31-åringen motbakkeløpet Lysebotn Opp på rulleski i suveren stil og smadret den gamle løyperekorden.

Alt tyder på at langrennsstjernen fra Dalsbygda går mot en ny strålende sesong.

– Hun har vært i veldig bra treningsform siden mai, sa Mikkelsplass. (©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy