Thingnes Bø fryktet tyn fra damene etter stafettsølv
1385 Views

Thingnes Bø fryktet tyn fra damene etter stafettsølv

Februar 23, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

De norske skiskytterkvinnene har hakket større grunn til å feire lørdagens VM-stafett enn det herrelaget hadde.

Kvinnenes gull etter en dramatisk stafett ble dagens suverene norske høydepunkt på skiskytterstadion i Anterselva. De norske herrene fikk som ventet tøff kamp fra Frankrike og endte med sølv etter å ha ligget an til bronse i store deler av løpet.

Ankermann Johannes Thingnes Bø parkerte Benedikt Doll på sisterunden etter at tyskeren hadde pådratt seg en strafferunde, og sølvet ble slik sett en slags seier. Stryningen fryktet likevel å bli mobbet av jenter i gullrus da han kom tilbake til utøverhotellet.

– Ja, det skal jeg love deg. De er i himmelen etter dagens stafett. Jeg vet ikke om jeg tør å komme til middag, smilte Thingnes Bø før han la til:

– Kanskje jeg må sjekke når de er ferdige med å spise, før jeg går inn der. Eventuelt få maten levert på rommet.

For dårlig skyting

Tyskland og Frankrike fikk stikke fra de øvrige lagene allerede på første etappe, og det skulle ta tid før Norge var oppe og snuste på noe annet enn bronse.

Johannes Dale gikk laget opp til 3.-plassen, og Tarjei Bø beholdt den. Men før han vekslet med lillebroren, var avstanden til ledende Tyskland blitt 1.07,8 minutt.

Dermed fikk ikke Norges ankermann utgangspunktet han hadde ønsket seg. Da ble det også starttungt for Thingnes Bø.

– I dag var de første 500 meterne tunge, men så løsnet det utover. Det var nok sikkert bare varmen og en oppvarming som var litt under pari. Du mister litt følelsen når du ser at du ligger litt langt bak. Men så klarte jeg å komme inn i det og redde inn et bra resultat til slutt, sa Thingnes Bø til NTB.

Han erkjente at det var svak skyting som gjorde at Norge aldri koblet seg på i gullkampen. I alt ble det én strafferunde og tolv ekstraskudd.

– Jeg føler vel egentlig at vi burde snitte på ett til to ekstraskudd hver. Jeg synes vi er gode nok for det, mente 26-åringen.

Elsker VM

Søndag avsluttes skiskytter-VM med fellesstart. Johannes Thingnes Bø elsker å konkurrere i VM, men kjenner samtidig på at det blir greit å bli ferdig med mesterskapet. Særlig med tanke på sønnen Gustav (én måned) som venter på hjemmebane.

– Kunne du holdt på en uke til?

– Ja, egentlig. Hadde jeg vært singel, så kunne jeg gått VM hver dag hele året. Men nå er det et savn på hjemmebane også. Så jeg må vel svare nei på det, smilte han.

Thingnes Bø ville ikke si altfor mye om dopingmistanken mot russeren Aleksandr Loginov, som ble vekket av politiet klokken 6 lørdag.

– Det var litt av en sak å få servert til frokosten. Det er dumt at det skjer i dag, på en lørdag med VM-stafetter, sol og maksimal stemning. Vi utøverne vet ikke mer enn dere, og det er ikke noe poeng i å synse uten å vite hva vi snakker om. Vi håper jo på å få litt mer informasjon om hva som egentlig har skjedd i dag (politiaksjonen).

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy