Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kontiolahti – favoritt til å vinne «kula»
8476 Views

Mars 12, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Johannes Thingnes Bø var i en klasse for seg på torsdagens sprint i finske Kontiolahti. Han skjøt feilfritt og vant foran Martin Fourcade og Emilien Jacquelin.

Seieren var Thingnes Bøs tredje strake i verdenscupen og den fjerde strake om man regner med VM-fellesstarten i Anterselva. Stryningen har hatt en fenomenal sesong, og han kjemper en tett kamp med Fourcade om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Sprinttriumfen gjør at Thingnes Bø i praksis leder verdenscupen foran lørdagens jaktstart i Finland, men Fourcade kommer til å starte løpet med den gule ledertrøya. Det skyldes at franskmannen har flere poeng, men at løperne skal stryke sine to svakeste løp ved sesongslutt.

Thingnes Bø sto over to konkurransehelger i januar som følge av at han ble far for første gang, og dermed slipper han å stryke noen verdenscuppoeng.

Slik stillingen er nå, ligger Fourcade ti poeng foran Thingnes Bø i kampen om den gjeve verdenscupkula. Da er franskmannens svakeste løp, en 14.-plass som ga 27 poeng, strøket. Han må stryke ytterligere ett løp lørdag, og franskmannens dårligste plassering så langt er en 12.-plass (29 poeng). Dermed må Thingnes Bø finne seg i å ha favorittstempelet foran jaktstarten.

Tre i topp fem

Torsdag gikk Thingnes Bø ut med startnummer 26, og han ledet etter hver skyting. Til slutt var han 21,1 sekunder foran Fourcade. Jacquelin fulgte 1,2 sekund bak sin landsmann og romkamerat. Thingnes Bø går med andre ord ut med en fin ledelse på jaktstarten lørdag.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer fire på sprinten, mens Tarjei Bø tok 5.-plassen. Alle de fem øverste klarte seg uten feilskjær på standplass.

Det samme gjorde Sturla Holm Lægreid, som endte på 10.-plass. Det var hans beste resultat i verdenscupsammenheng.

Verdenscuphelgen i Kontiolahti blir sesongens siste som følge av utbruddet av koronaviruset. Skiskytterne skulle egentlig konkurrert i Holmenkollen neste helg, men de løpene er avlyst.