Tidenes første SKIsport Grand Prix
2919 Views

Tidenes første SKIsport Grand Prix

Geilo ligger i et vakkert stykke av Norge omgitt av fjell og daler på toppen av Hallingdal. Det idylliske og varierte turterrenget her passer perfekt for aktive treningsdager.

September 23, 2019
FRA BEGGE SIDENE AV FJELLET: Siste helgen i juni deltok omkring 60 unge mellom 11 til 15 år fra begge sidene av fjellet på SKIsport Sommer Grand Prix.
Skrevet av:

administrator

Herfra er det omtrent like lang reisevei til Oslo som til Bergen, og dermed en fin møteplass for skiskolen. Siste helgen i juni deltok omkring 60 unge mellom 11 til 15 år fra begge sidene av fjellet på SKIsport Sommer Grand Prix. Det var full gass fra start til mål og det ble et vellykket arrangement.

 

FLERE DAGLIGE ØKTER

Sola skinte om kapp med de glade barna under de siste dagene av sommerens første del av sommerskiskolen. Det var mange varierte øvelser og sosiale aktiviteter på programmet. Lyden av rulleski og staver høres godt idet deltakerne nærmer seg Geilohallen for ettermiddagsøkt i anlegget rundt den asfalterte lysløypa. Gruppen deles opp i to der en del spiller bandy på rulleski samtidig som den andre delen, bestående av skiskytterne, er på standplass for å terpe skyteteknikk. Elevene følger nøye med på undervisningen under sommersolen.

LEDER AN: Dag Bjørndalen var hovedtrener i skiskyting og en bauta på skytebanen under skiskolen.

LEDER AN: Dag Bjørndalen var hovedtrener i skiskyting og en bauta på skytebanen under skiskolen.

 

HISTORIE I VEGGENE

På gangen i Geilohallen henger det historie på veggene i form av bilder av tidligere profilerte elever med bakgrunn fra Norges Toppidrettsgymnas. Noen av disse har hatt NTG Geilo som base før de har tatt videre steg ut og senere blitt verdensmester og olympisk mester. Skiskolen varmer opp med kanonball inne i hallen før en treningsøkt med tidligere toppalpinist Andrine Flemmen venter. Intensiteten og humøret er på topp under hele økten. Skiskolen setter deretter kursen tilbake til hyttene hvor de spiser og slapper av før neste treningsøkt starter.

 

VIKTIG MED DET SOSIALE

Den sosiale biten er viktig på disse samlingene. Flere av deltakerne SKIsport snakker med vektlegger nettopp det sosiale på fritiden som et av høydepunktene under oppholdet. Deltakerne spiser taco og spiller bowling den siste kvelden på Geilo. De har også laget underholdning som fremføres gruppevis. Et annet av høydepunktene er skiskolens konkurranseløp hvor alle deltakerne har individuelt start, og de løper mot seg selv på tid. Etter konkurransen er det en felles premieutdeling før hjemreisen venter.

KALDT BAD: Når gjørma må av...

KALDT BAD: Når gjørma må av…

 

LEK OG MORO

Dag Bjørndalen er hovedtrener i skiskyting og en bauta på skytebanen under skiskolen. Her har han hovedansvaret for at sikkerheten følges og for at øktene på skytebanen blir så bra som mulig. Bjørndalen har også fungert som altmuligmann, og har måttet teipe noen sår denne uken. Med barn helt ned i 11 års alderen er det viktig at de har det gøy og at treningene ikke blir for seriøse. Det har de klart å få til det med varierte aktiviteter som klatrepark, bandy på rulleski, myrfotball, stafetter og bowling.

 

FORMEL 1

SKIsport Sommer Grand Prix høres litt ut som Formel 1. Det går ganske fort i svingene. Det er et ganske tøft program som består av mye trening og masse gøy hver det viktigste kanskje er at elevene har det moro her. Under oppholdet bor de unge på hytter. Med et kontinuerlig program må de forholde seg til klokkeslett, henge opp tøyet sitt og de må lære seg til å ha kontroll på tingene sine.

– Bare på et så viktig måltid som frokost er det forskjellig hva de spiser. Det blir litt for lite næring når de spiser Coco pops med melk, og vi skal ut en hel dag. Når vi korrigerer dette går det lettere til neste dag, forteller Bjørndalen.

FULL FART I GJØRMA: Det stod ikke på iveren når ungdommene angrep gjørmetreningen.

FULL FART I GJØRMA: Det stod ikke på iveren når ungdommene angrep gjørmetreningen.

 

– Hva slags trenere har dere på skiskolen?

– Vi har 4-5 skiskyttere fra NTG som har vært med. Som trener i det daglige vil jeg gjøre mest mulig selv, men det er viktig å dele på oppgavene så en ikke sliter seg selv helt ut på en samling som dette.

– Hvordan trener dere her oppe?

–Jeg liker at det blir gode treningsøkter. Det må være en miks mellom seriøsitet med tanke på at de lærer litt teoretisk, og at det skal være gøy. På hver økt sier vi litt om hva økta skal inneholde. På skyting har vi litt teori og fokus omkring avtrekk, pusterytme og siktebilde. Så lager vi noen øvelser rundt de arbeidsområdene før treningen krydres med noen stafetter mot slutten. Det skal være gøy. Alle jeg har snakket med har vært veldig fornøyd med samlingen.

– Er det noen kommende verdensmestere som har vært innom skiskolen denne uka?

– Ja, det tror jeg absolutt. Det er mange talenter som har vært med på samlingen her. Vi ser noen som er gode i dag, mens andre ikke er riktig så gode nå. Men vi vet aldri om noen år da det er mye som skjer i ungdomstiden, avslutter Bjørndalen med et smil.

 

Spreke minner i bilder

DET ER INGEN TVIL I AT UNGDOMMENE KOSTE SEG PÅ GEILO I SOMMER. HER ER NOEN GODE MINNER FRA SOMMERSKISKOLEN.

INGEN SURE MINER: Selv hvor skitne deltagerne ble, var smilet på lur.

ANDRINE FLEMMEN: Vår tidligere toppalpinist Andrine Flemmen inspirerte deltagerne.

I HØYDEN: Sommerskiskolen bydde på forskjellige utfordringer.

GJØRMETE: Ingen bønn på Sommerskiskole.

BOWLING: På kvelden ble det blant annet spilt bowling.

KONKURRANSE: Startnummeret måtte fram også.

GLEDE: Glade jenter som kanskje har funnet et nytt vennskap.

LØPETRENING: En naturlig del av opplegget.

SPENTE: På hva som venter dem.

PÅFYLL: Næring er. Helt nødvendig etter lange, og aktive dager.

GEILO: SKIsport Sommer Grand Prix ble holdt på Geilo.

SKISKYTING: Full konsentrasjon.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy