Torjus (5) fra Krøderen med ekte skiglede i stafett-KM for Buskerud Idrettsglede Torjus (5)
1328 Views

Torjus (5) fra Krøderen med ekte skiglede i stafett-KM for Buskerud

Januar 14, 2024
Torjus Ødegård Bjerregaard
Skrevet av:

Tore Shetelig

Sjekk ansiktsuttrykket på femåringen Torjus Ødegård Bjerregaard fra Krødsherad IL, der han er i aksjon på stafett-KM på Heistadmoen. Her snakker vi om ekte idrettsglede.

Av Tore Shetelig, redaktør for SKIsport

Krødsherad IL stilte med fire lag i kretsmesterskapet i stafett lørdag 13. januar. To av lagene stilte opp i den yngste klassen, gutter 8-10 år. Men de manglet én løper på annetlaget.

Løsningen var snublende nær: 

-Vi fylte opp lilleputtlaget med Torjus. Han trente på vekslinger tre ganger uka før KM, så han var i stand til å gjøre jobben på annen etappe, forteller mamma, Gøril Ødegård til SKIsport.

Ivrige Torjus kjører alpint også. Han er en liten tøffing i slalåmbakken på Norefjell. 

Familien til Torjus bor på Krøderen, som ligger i Krødsherad kommune – i hjertet av nylig gjenoppståtte Buskerud fylke.

SER OPP TIL STOREBROR

-Klart at Torjus måtte få være med. Han ser jo så opp til storebroren sin, Aksel, som også går langrenn, sier en stolt mamma, Gøril Ødegaard.

Ved nærmere studier av resultatlista for KM, ser SKIsport at storebror Aksel Ødegård Bjerregaard, som er åtte år gammel, var med på førstelaget til Krødsherad IL i klassen gutter 8-10 år. Laget ble nummer sju i sin klasse.

SPIRER OG GROR

At det spirer og gror ekstra godt i denne klubben, forteller det faktum at to tredjedeler av laget til Aksel i gutteklassen besto av jenter. Aksel gikk siste etappe – mens Kjersti Torgersen og Nora Råen Skinnes tok seg av de to første etappene.

Laget til Torjus ble nummer 13 – blant 19 deltakende lag i den yngste klassen.

Eiker Skiklubbs førstelag vant denne klassen. På laget gikk Kasper Stengel, Oliver Bråten Hilleren og Arthur Myhre Karlsen. 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy