Trekker anken
2085 Views

Trekker anken

Mars 10, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Norges Skiforbund har i dag gitt FIS (Det internasjonale skiforbundet) beskjed om at anken som ble sendt appellkommisjonen i går, tirsdag 9. mars, trekkes.

Dette skjer etter ønske fra Johannes Høsflot Klæbo selv, og Skiforbundet har full forståelse for at han nå har kommet frem til denne konklusjonen.

Dette har vært og er en vanskelig sak for alle, først og fremst for utøverne som er berørte.

-Vi har hele tiden vært bevisste på at det er argumenter både for og imot at Norge burde anke diskvalifiseringen av Johannes etter femmila i VM, sier langrennssjef Espen Bjervig. -Derfor støtter vi Johannes og kontaktet umiddelbart FIS da han fortalte om sitt ønske i dag, sier Bjervig.

-Det er godt mulig at jeg burde ha sett dette før jeg lot Skiforbundet gjøre alt arbeidet med å sende klagen, men jeg har mentalt ikke hatt overskudd før i dag, sier Johannes Høsflot Klæbo.

-Jeg vil berømme skiforbundet for den innsats som de har gjort for meg både i denne saken og for å støtte meg her nede. Vi har vært enige om prosessen, og nå vil jeg i stedet rette blikket fremover, sier Klæbo.

-Det er Norges Skiforbund som formelt har anket saken inn til appellkommisjonen etter ønske fra Klæbo, og hensynet til utøveren veier tyngst i en slik sak, sier Espen Bjervig.

-Vi forstår hvis noen reagerer på at Klæbo og Skiforbundet trekker anken og at man er kommet til denne konklusjonen først etter at den ble sendt. Skiforbundet er opptatt av å finne en best mulig løsning for de involverte. Vi avslutter nå denne vanskelige saken og ser fremover, sier Bjervig.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy