Trønder ny juniorlandslagstrener i langrenn
6868 Views

Trønder ny juniorlandslagstrener i langrenn

Juli 03, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Tidligere kombinertløper Kristian Dahl (45) fra Trondheim blir langrenns nye landslagstrener for Equinor Juniorlandslag. Kristian tar over rollen 1. august 2022, når Monika Kørra overtar som landslagstrener for Equinor Rekruttlandslag. Dahl har skrevet kontrakt på to år. Kristian Dahl møter Equinor Juniorlandslaget for første gang på samling i august på Sjusjøen. To av løperne kjenner han godt fra før. Det er Henrik Kvennås, som han trener, og Eva Ingebrigtsen som begge går på Heimdal videregående skole i Trondheim. 

– Jeg er glødende opptatt av langrenn og har alltid hatt en stor interesse i å hjelpe utøvere til å nå sine mål, sier Kristian Dahl engasjert.
– Å være trener på fulltid etter mange år som både lærer og trener, er noe jeg gleder meg skikkelig til, sier Kristian som har vært lenge i gamet og føler seg robust til å ta nye utfordringer. – Jeg er nysgjerrig av natur, lysten på å lære og utvikle meg, så det passer perfekt å få muligheten til å trene Norges juniorlandslag i langrenn, fortsetter Kristian Dahl.

Satset på kombinert

Det blir viktig for Kristian å ha tett dialog med Monika Kørra både i oppstarten og underveis i skisesongen. – Monika og jeg pratet mye sammen i fjor på både ScanCup og NorgesCup da jeg hadde mange løpere som var potensielle JuniorVM-kandidater der. Samarbeidet fungerte meget bra i fjor, og det regner jeg med vi skal bygge videre på i tiden som kommer. Det nye Juniorlaget har allerede hatt to samlinger i vår så en tett dialog med Monika blir viktig i oppstartsfasen slik at vi får en god overlapping for videre utviklingsarbeid, sier den nytilsatte juniorlandslagstreneren som også kjenner juniortrener Martin Flismyren gjennom samarbeid med juniorlandslaget. Martin Flismyren fortsetter sin i rolle i juniorlandslagets trenerteam sammen med hovedtrener Kristian Dahl.

Kristian Dahl (45) er født og oppvokst på Nardo i Trondheim. Han er gift og har tre barn på 9, 13 og 15 år. Som aktiv drev han med både langrenn, hopp og fotball, men det var kombinert han satset mest på, fra han var 16 år og frem til han var 22, i Granåsen Skiteam. Dahl har befalsutdanning fra Forsvaret hvor han jobbet 10 år i Hæren. Lærerutdanning tok han i Elverum og med et utvekslingsår i USA. Deretter flyttet han tilbake til Trondheim for å bli trener i kombinert med Granåsen Skiteam. Han har vært engasjert i Granåsen Skiteam i ti år i perioden 2007-2016 og deltatt som trener nasjonalt (NorgesCup) og internasjonalt (JuniorVM, ScanCup og Verdenscup). I tillegg er han lærer på Heimdal videregående skole fra 2006, hvor han frem til nå har hatt sin arbeidsplass. Kristian har Topptrenerutdanning fra NTNU og Mental Trening, NTNU. Han var styremedlem i Sør-Trøndelag Skikrets i perioden 2016-2020.

– I Skiforbundet langrenn er vi godt fornøyd med at Kristian Dahl, som en solid og engasjert trener, har takket ja til å gå inn i rollen som landslagstrener for Equinor Juniorlandslag, sier landslagskoordinator Ulf Morten Aune. – Kristian som en erfaren skitrener er pedagogisk i sin tilnærming og med samarbeidsevner som langrennsmiljøet i Trondheim vil dra god nytte av. Vi har skrevet kontrakt på to år, med intensjon om mulig forlengelse, sier Aune som er svært fornøyd med at det var mange, godt kvalifiserte søkere til juniorlandslagstrenerjobben.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy