VM: Fra dramatisk fall til overlegent gull
1329 Views

VM: Fra dramatisk fall til overlegent gull

Februar 27, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Therese Johaug tok fronten av feltet fra meter nummer én og gikk først over målstreken 15 kilometer og ett skibytte senere. Men veien til VM-gull nummer elleve ble dramatisk. For inne på stadion og på vei ut på den andre og siste runden i klassisk stil gikk det galt. Johaug, i front av ledergruppen med svenskene Frida Karlsson, Ebba Andersson og russiske Tatjana Sorina, tok noen skøytetak rundt en høyresving. På utsiden kom Karlsson, og det for tett på Johaug.

Svensken krysset over skiene til Johaug og de to kolliderte. Begge gikk i bakken og Karlsson knakk staven.

– Kommer litt for tett på Frida Karlsson. Det må være Karlssons ansvar, når du skal passere en løper at hun ikke er for tett på Johaug. Det der tror jeg hun må ta på sin egen kappe, kommenterte NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Johaug kom seg fort på beina og startet jakten på svenske Andersson, som dro maks til da to falt foran henne. Men en innbitt Johaug ga seg ikke, tettet luka til Andersson og Sorina og leverte et praktfullt skibytte.

Løperen fra Dalsbygda tok fire sekunder på Andersson i skiftet fra klassisk til skøyting. En luke som bare økte og som Andersson aldri var i nærheten av å tette. Dermed ble det norsk gull og to svenske medaljer. For Karlsson hentet Andersson etter fallet, tok lagvenninnen i spurten og sikret sølvet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy