Johaug-gull: – Det er mye følelser!
2556 Views

Johaug-gull: – Det er mye følelser!

Februar 20, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

30 KILOMETER, KVINNER: Ingen kunne hamle opp med suverene Therese Johaug i vinden i dag. Ett minutt og 43 sekunder etter at Johaug gikk i mål, kom Jessie Diggins fra USA i mål på sølvplass. Finske Kerttu Niskanen tok bronsen etter en knallsterk avslutning (foto: Discovery+).

– Det er mye følelser. Jeg vil på en måte ikke at denne reisen skal ta slutt, men det er en tid for alt. Det var mitt siste OL løp, ja, sier Therese Johaug til NRK

Søndag ble det tidlig en tetgruppe bestående av Johaug, svenske Ebba Andersson, amerikanske Jessie Diggins og franske Delphine Claudel.

Lykkelige Therese Johaug. Foto: Discovery+

Da 10 kilometer ble plassert, var Johaug imidlertid allerede ferdig med å mørne konkurrentene. Da hadde hun skaffet seg ei luke ingen kunne gjøre noe med.

Claudel slapp først. Så mistet Andersson kontakten da hun valgte å ta drikke bak ryggen på en Johaug som hadde giret om. Diggins prøvde å henge, men klarte det ikke.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn reagerte på at Johaug stakk mens Andersson drakk.

– Det er jo egentlig en gentlemans agreement at man ikke skal stikke når noen drikker, men det gir Johaug blaffen i, sa Bjørn, og fortsatte:

– Anderssons valg om å ta drikke, den ble fryktelig kostbar på denne tremila, der var hun i praksis ute av gullkampen.

Andersson hadde for øvrig bronsen i sin hule hånd til noen hundre meter gjensto, men stivnet fullstendig og ble nummer åtte.

Johaug innledet sin OL-karriere med gull på stafetten i Vancouver i 2010. Dagen før OL-starten i Sotsji i 2014 mistet hun en nær venn. Det ble likevel medaljer, men ikke gull.

OL i Pyeongchang i 2018 gikk hun glipp av på grunn av en dopingdom hun aldri har lagt skjul på at hun følte var urettferdig.

Men i Beijing skulle det altså lykkes, og slik oppsummerer hun det selv.

– Det har vært en fantastisk reise. Jeg startet i Vancouver i 2010 med mitt første OL-gull i stafett. I Sotsji fikk jeg med meg en bronse- og sølvmedalje. Så var jeg ute i Pyeongchang, og så kom jeg sterkt tilbake i med tre gull her, sier Johaug til TVNorge.

RESULTATER

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy