Gull-Klæbo: Briljerte!
2186 Views

Gull-Klæbo: Briljerte!

Februar 08, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

LANGRENN, SPRINT:
I sprintfinalen var det kun Johannes Høsflot Klæbo som kunne forsvare Norges ære. Både Erik Valnes og Håvard Taugbøl ble hektet av i den andre semifinalen. Og Klæbo skuffet ikke. I finalen parkerte han konkurrentene og tok et suverent OL-gull – hans fjerde totalt. Først ut på oppløpet ble han kun fulgt av Federico Pellegrino, men italieneren kunne ingenting gjøre med trønderen. Alexander Terentjev tok bronsen. Klæbo har vunnet alt av sprinter de siste sesongene, foruten to nederlag for Erik Valnes (Ruka 2020 og Beitostølen 2019) og for Aleksandr Terentjev i Ruka i november.

– Klæbo er en fantastisk idrettsutøver som takler presset gang etter gang. Sammen med støtteapparatet er han ekstremt profesjonell på alt han gjør, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum etter gull-løpet.

Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl var tydelig skuffet over prestasjonene sine. 

– Jeg havnet bak i der, blei berre kødd hele greia. Dårligste jeg har gjort i år. Det er ordentlig kjipt, sa Valnes.
–Det er skuffende, skulle gjerne gått en gang til, og gjort noen ting annerledes. Jeg var rett og slett ikke god nok i de viktige delene i løypa. Det er surt, sa Håvard Solås Taugbøl.

 

Erik Valnes var skuffet etter å bli hektet av i semifinalen.

FAKTA
Norge har vunnet tre av fem individuelle sprintgull. Tor-Arne Hetland i Salt Lake City i 2002, Ola Vigen Hattestad i Sotsji i 2014, begge i fri teknikk, og Johannes Høsflot Klæbo i PyeongChang i klassisk stil i 2018. I tillegg ble det bronse på Petter Northug i Vancouver i 2010. Øvrige vinnere: Sveriges Björn Lind i fri teknikk i 2006 og russiske Nikita Krjukov i klassisk stil i 2010.

OM UTØVERNE
Pål Golberg
 (31), Gol. Tidligere OL: 2014, 2018. Ble nr. 4 i sprinten i PyeongChang (klassisk stil). Har som best en 5.-plass i VM-sprint, i 2013, men igjen i klassisk stil. Har 15 individuelle pallplasser i sprint i verdenscupen, tre i fri teknikk, derav to seirer i 2014.

Johannes Høsflot Klæbo (25), Byåsen. Tidligere OL: 2018. Er regjerende olympiamester i individuell sprint (klassisk stil sist). Har vunnet VM-sprinten to ganger, i fri teknikk i 2019 og i klassisk i fjor. Er ubeseiret i sprint i fri teknikk siden november 2018.

Håvard Solås Taugbøl (28), Lillehammer. OL-debutant. Tok bronse på fjorårets VM-sprint, men den gikk i klassisk stil. Har fire pallplasser i sprint i verdenscupen, tre i fri teknikk. Hans første v-cupseier kom før jul i Dresden.

Erik Valnes (25), Bardufoss og Omegn. OL-debutant. Tok sølv i den individuelle VM-sprinten i fjor, i klassisk. Har åtte pallplasser (to i vinter) i sprint i verdenscupen, de seks siste i klassisk. Har to 3.-plasser  i fri teknikk fra 2019.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy