Hopp, lag normalbakke: Jentedisker i fleng: – Vi måtte stå annerledes enn tidligere
1677 Views

Hopp, lag normalbakke: Jentedisker i fleng: – Vi måtte stå annerledes enn tidligere

Februar 07, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Det begynte med at medaljefavorittene Japan, Østerrike og Tyskland fikk hopp disket i løpet av den første omgangen av mixed-konkurransen. Så ble også Norge med Anna Odine Strøms og Silje Opseths hopp disket. Før diskvalifikasjonen lå Norge an til medalje.

– Det virker sykt, men reglene er ganske klare. Blir man disket så er det sannsynligvis noe feil med dressen. På en måte er det bra at systemet fungerer. Det er en del av gamet. Er du ikke i nærheten av den grensen så har man heller ikke noe i en konkurranse å gjøre, sier Remen Evensen videre på Discovery +.

Maren Lundby observerte førsteomgangen hjemmefra. Hun synes det hele virket dramatisk, men sier hun bare kan spekulere i hva som er grunnen.

– Det er veldig overraskende og jeg begynner å tenke hva det kan være, om de har funnet på noe som er nytt. Kanskje noen har funnet en smart løsning som viser seg å ikke være innafor regelverket. Det er jo litt typisk at det skjer på det viktigste rennet. Det må nok være at de har prøvd å finne på noe nytt, men det er jo bare spekulasjoner, sa Lundby til VG.

Silje Opseth tok til tårene etter disken. –Vi måtte stå annerledes enn før under kontrollen. Jeg skjønner ingenting, sa Silje etterpå. Alle foto: Discovery +

 

Det påfallende er at det kun er jenter som er disket. Japanske Sara Takanashi, østerrikske Daniela Stolz, tyske Katharina Alhthaus og til slutt våre to norske jenter.

Anna Odine Strøm forklarte i etterkant at kontrollørene utførte kontrollen annerledes enn tidligere. Silje Opseth var enig i det Anna sa, og skjønte ingenting.
–Vi måtte stå annerledes enn tidligere, og da kan dressen forme seg på en annen måte også, fortalde hun.

Slovenia var desidert best, og ble olympiske mestere! Norge ble til slutt nummer 8.

 

Robert Johansson hoppet godt, men det hjalp lite med to norske diskhopp.

 

 

 

 

FAKTA

Øvelsen får endelig sin OL-debut, etter å ha vært avholdt fem ganger i VM-sammenheng. Tyskland har dominert stort. Etter bronse i det historiske første VM-rennet i 2013, som Japan vant, så er det blitt fire strake gull på tyskerne. Katharina Althaus og Markus Eisenbichler har vært med på tre triumfer. Norge hoppet til sølv i Falun i 2015 og i Oberstdorf i fjor, og tok bronse i Seefeld i 2019. Maren Lundby bidro til samtlige norske medaljer.

OM UTØVERNE

Anna Odine Strøm (23), Alta. OL-debutant. Har tre bronsemedaljer i lagkonkurranser i VM. Ble nr. 15 i det individuelle normalbakkerennet lørdag.

Robert Johansson (31), Søre Ål. Tidligere OL: 2018. Tok tre medaljer i PyeongChang, deriblant gull i lagkonkurransen. Har sølv og bronse fra lagkonkurranser i VM. Kom på 20.-plass i søndagens OL-renn.

Silje Opseth (22), Holeværingen. Tidligere OL: 2018. Har bidratt til en sølv- og to bronsemedaljer i lagkonkurranser i VM. Ble nr. 6 i lørdagens individuelle konkurranse.

Marius Lindvik (23), Rælingen. OL-debutant. Ble nr. 7 i normalbakkerennet søndag. Var 5,2 poeng fra medalje.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy