Lindvik-gull etter superhopping
1900 Views

Lindvik-gull etter superhopping

Februar 12, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

HOPP STOR BAKKE, MENN:
Marius Lindvik (23) tok det første norske individuelle gullet i storbakken siden 1964 etter et superhopp i finaleomgangen.

–Nå er jeg så full av adrenalin og lykke. Jeg klarer nesten ikke prate en gang. Fy fader, det var gøy altså. Det var deilig, sier Lindvik til Discovery+.

– Det er helt rått. Det siste hoppet til Marius er noe av det råeste jeg har sett. Jeg er så sykt imponert over at det går an. Det var eksepsjonelt og veldig fortjent at han endte opp med gullet da, sier Halvor Egner Granerud til VG.

Norge har en stolt historie i storbakken i OL-sammenheng, og er nasjonen med flest individuelle OL-gull. OL-historien i storbakken startet med seks strake norske gull, og det syvende kom da Toralf Engan vant i Innsbruck i 1964. Men siden Engans seier, har det ikke gått veien for de norske hopperne i storbakken. Lars Grini, Erik Johansen, Espen Bredesen, Lars Bystøl og Robert Johansson har siden alle tatt medalje, og lørdag kom det etterlengtede åttende gullet.

Lindvik lå på annenplass før finaleomgangen, og der klinket han til med et hopp på 140 meter. Dermed var Ryoyu Kobayashi avhengig av et langt hopp for å beholde ledelsen, men 138 meter viste seg å være for lite og dermed ble det gull til Lindvik.

 

Marius Lindvik skjønner at han er olympisk mester. Foto: Discovery+

 

RESULTATER

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy