Nervøs Sebastian tok OL bronse
2357 Views

Nervøs Sebastian tok OL bronse

Februar 16, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

SLALÅM, MENN:
Han var nervøs før start, men etter å ha lagt grunnlaget med en strålende førsteomgang, vartet Sebastian Foss-Solevåg (30) fra Spjelkavik opp med bronse i onsdagens slalåmrenn. Henrik Kristoffersen som lå på en andreplass før finaleomgangen, ble til slutt nummer fire. Foss-Solevåg som lå på en tredjeplass før finaleomgangen, kun fire hundredeler bak Kristoffersen og seks hundredeler bak Johannes Strolz, fikk det ikke til å stemme like godt i den andre omgangen, men sikret det som til slutt ble en bronsemedalje.

–jeg er vel en fighter over tid. Det føles veldig godt med bronse, sa Sebastian Foss Solevåg til Discovery +.

 

 

Sebastian Foss Solevåg var svært fornøyd med bronsen. Foto: Discovery+

 

 

Henrik Kristofersen fikk 4.plass. Foto: Discovery+

 

RESULTATER

 

 

 

FAKTA
Finn Christian Jagge (1992) og Hans Petter Buraas (1998) vant to av tre slalåmgull på 90-tallet. På 2000-tallet har det vært magrere kost, men Henrik Kristoffersen kjørte ned til bronse for fire år siden etter en fenomenal andreomgang (nr. 15 etter første omgang). 19-åringen ble tidenes yngste mannlige medaljevinner i OL-alpint. For fire år siden var Kristoffersen en stund i gullposisjon. Han ledet etter første omgang, og med Marcel Hirscher ute av dansen, så det lyst ut. Men Kristoffersen misset en port etter 11 sekunders kjøring. Gullet gikk i stedet til Sveriges André Myhrer som ble tidenes eldste olympiamester i herreslalåm (35 år, 42 dager). Østerrike er beste nasjon i øvelsen, med syv gull, fire sølv og seks bronse. Michael Matt sørget med sin bronse i 2018 for fullt olympisk medaljesett til familien. Brødrene Andreas og Mario tok henholdsvis sølv i skicross i 2010 og gull i slalåm i 2014.

 

OM VÅRE UTØVERE

Lucas Braathen (21), Bærum. OL-debutant. Hans første verdenscupseier i slalåm kom i midten av januar, etter en rekordartet opphenting i Wengen, der han klatret fra 29.-plass til seier. Ble nr. 2 i Kitzbühel påfølgende helg.

Henrik Kristoffersen (27), Rælingen. Tidligere OL: 2014, 2018. Tok bronse i slalåm i OL i 2014 og i VM i 2021. Står med 24 seirer i verdenscupen, 19 i slalåm, sist i Chamonix i jan. 2021. Ble nr. 3 i Kitzbühel i januar i år.

Atle Lie McGrath (21), Bærum. OL-debutant. Tok sin første pallplass i slalåm i v-cupen, en 2.-plass, i kveldsrennet i Schladming i slutten av januar. Har i tillegg en 8.-plass i Val d’Isère i desember.

Sebastian Foss Solevåg (30), Spjelkavik. Tidligere OL: 2014, 2018, med topp 10-plasseringer i slalåm begge ganger, nr. 9 i 2014 og nr. 10 i 2018. Ble verdensmester i slalåm i fjor. Har to slalåmseirer i verdenscupen, begge i fjor, den seneste i Madonna di Campiglio før jul.

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy