OL: Bolshunov suveren. De norske gutta fikk det blytungt!
1495 Views

OL: Bolshunov suveren. De norske gutta fikk det blytungt!

Februar 06, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

30KM SKIATHLON, MENN:
De norske gutta; Klæbo, Holund, Golberg og Røthe viste tidlig at det ikke var mye krutt i kroppene deres. Niskanen og Bolshunov så uforskammet bra ut og ledet med flere sekunder allerede etter 6-7 km. Etter skibytte øket Bolshunov kraftig, og viste ren maktdemonstrasjon. Sjur Røthe brøt etter 10 km.

–Det var ein fryktleg dårleg dag. Jeg var ekstremt stiv i armer og bein. Klassisk formen er ikkje god nok, sa Røthe etter det brutte løpet.

Hans Christer Holund ble til slutt nummer 4 og Pål Golberg nummer 5.

Johannes H. Klæbo byttet til skøyteski som nummer 11 langt bak Bolshunov. Foto: Discovery+

 

Alexander Bolshunov ble dagens mann. Foto: Discovery+

Øystein Pettersens tips før rennet:
1.Alexander Bolshunov
2.Hans Christer Holund
3.Johannes H. Klæbo

Slik gikk det:
1. Alexander Bolshunov
2.Denis Spitsov
3. Iivo Niskanen
4.Hans Christer Holund
5.Pål Golberg
40. Johannes H.Klæbo

 

Hans Christer Holund ble til slutt nummer 4.

 

 

FAKTA SKIATHLON
Avholdes for femte gang i OL. Senere dopingtatte Jevgenij Dementjev fra Russland spurtbeseiret Frode Estil i 2006. I 2010 gikk gullet til svenske Marcus Hellner. Samme Hellner ble så vidt slått av sveitseren Dario Cologna i 2014, mens Martin Johnsrud Sundby endte på bronseplass. Sundby tok sølvet for fire år siden, da Norge tapetserte pallen med tre Oslo-gutter. Simen Hegstad Krüger som hentet seg etter et tidlig fall med stavbrekk, rykket fra de andre snaue fire kilometer fra mål og vant en overraskende seier. Lyn-kompis Hans Christer Holund tok bronsen.


OM UTØVERNE
Pål Golberg
 (31), Gol. Tidligere OL: 2014, 2018. Har én pallplass på skiathlon i verdenscupen, en 3.-plass i Lahti i januar 2021.

Hans Christer Holund (32), Lyn. Tidligere OL: 2018. Tok bronse på 30 km med skibytte for fire år siden. Fikk medalje av samme valør i øvelsen i fjorårets VM. Har fire pallplasser på skiathlon i verdenscupen. Ble nr. 2 i Lillehammer i desember 2019.

Johannes Høsflot Klæbo (25), Byåsen. Tidligere OL: 2018. Endte på 10.-plass på 30 km med skibytte i PyeongChang. Ble nr. 4 i øvelsen i fjorårets VM. Hans eneste besøk på pallen i skiathlon i verdenscupen kom etter seieren i Lillehammer i desember 2017.

Sjur Røthe (33), Voss. Tidligere OL: 2014. Fikk en 19.-plass på 30 km med skibytte i Sotsji. Ble verdensmester i øvelsen i Seefeld i 2019. Har tre pallplasser på skiathlon i verdenscupen, senest i januar i fjor da han ble nr. 2 i Lahti.

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy