OL hopp: Lindvik beste norske med 7. plass. Granerud disket.
2346 Views

OL hopp: Lindvik beste norske med 7. plass. Granerud disket.

Februar 06, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

HOPP, MENN NORMALBAKKE: 
Det meste gikk i mot de norske hopperne i normal bakke. Tøffe forhold gjorde at medaljesjansene i realiteten ble spolert allerede i første omgang. Det hele toppet seg med at Halvor Egner Granerud ble diskvalifisert. Med et hopp på 97.5 meter i andreomgang hoppet Halvor Egner Granerud seg i en foreløpig ledelse – en ledelse som ikke holdt veldig lenge. Senere ble han også disket etter utstyrs sjekken. Marius Lindvik (foto: Norges Skiforbund/Hopplandslaget)ble beste norske på en 7.-plass. Robert Johansson endte på 2o.plass.

– I dag var ikke marginene på vår side og prestasjonene var ikke maks, da blir det midt mellom noe, nesten ingenting, sier Clas Brede Bråthen om den norske laginnsatsen.

FAKTA

Det er blitt to norske seirer i løpet av 15 olympiske normalbakkerenn siden starten i 1964. Espen Bredesen og Lasse Ottesen sørget for dobbeltseier i Lillehammer i 1994. 12 år senere tok Lars Bystøl et overraskende gull, med Roar Ljøkelsøy på bronseplass. I 2014 ble Anders Bardal beste nordmann med en bronsemedalje, mens Johann André Forfang og Robert Johansson tok sølv og bronse bak tyske Andreas Wellinger i 2018. Finland topper listen i normalbakke. Det siste av tre finske gull kom i 1998 (Jani Soininen). Tyskland har også tre normalbakkegull, om vi slår sammen DDR og Tyskland. Sveitsiske Simon Ammann som vant i normalbakken i 2002 og 2010, og i storbakken i samme år, er eneste skihopper med fire individuelle OL-gull.

OM UTØVERNE

Halvor Egner Granerud (25), Asker. OL-debutant. Ble nr. 4 individuelt i normalbakken i fjorårets VM. Har åtte individuelle pallplasser i vinterens verdenscup, med 1.-plassen i Nizjnij Tagil i november som beste resultat. Hans 11 øvrige individuelle verdenscupseirer kom forrige sesong. Hoppet lengst i den første treningsomgangen i OL-bakken, men var beskjeden i kvalifiseringen. LES MER OM HALVOR HER

Robert Johansson (31), Søre Ål. Tidligere OL: 2018. Tok tre medaljer i PyeongChang, gull i lag og to bronse individuelt. Tok sølv individuelt i storbakken i fjorårets VM. Har også sølv og bronse fra lagkonkurranser i VM. Har tre individuelle verdenscupseirer, senest i Lahti i fjor. Ble nr. 3 i Oberstdorf i vinterens hoppuke, hans ene pallplassering i vinter. Har vist tidvis gode takter på trening i OL-bakken, og var lengst i kvalifiseringsomgangen. LES MER OM ROBERT HER.

Marius Lindvik (23), Rælingen. OL-debutant. Ble nr. 6 i storbakken i fjorårets VM. Har 18 individuelle pallplasser i verdenscupen, syv i forbindelse med hoppuka. Tre av hans seks seirer er tatt denne sesongen, den seneste i Willingen siste helg i januar. Har vært relativt beskjeden på trening denne uken, men vant kvalifiseringsomgangen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy