OL: Reddet medaljen med en forrykende avslutning!
2535 Views

OL: Reddet medaljen med en forrykende avslutning!

Februar 07, 2022
VM-DRONNING: Marte Olsbu Røiseland ble årets VM-dronning i Anterselva.
Skrevet av:

Kristin Roset

SKISKYTING, 15KM NORMALDISTANSE, KVINNER:
Det ble en svært spennende normaldistanse for Marte Olsbu Røiseland, men etter en forrykende avslutning på siste runden ble det en flott bronsemedalje. Gullet gikk til Denise Herrmann, og sølvet til Anais Chevalier-Bouchet.

–Jeg var skuffa da jeg kom i mål fordi jeg bomma på siste skuddet. Det var skikkeleg irriterende. Den bommen vil jeg komme til å plages med resten av livet, sa Olsbu Røiseland etterpå.

–Det kjentes rett og slett ikke bra ut kroppen i dag, men jeg er likevel veldig fornøyd med bronsen, fortalte hun.

Ingrid Tandrevold gikk sin beste konkurranse denne sesongen, og fikk en flott 8.plass. Tiril gikk styggfort i løypa, men bommet totalt på stående skyting. Det ble til slutt 21.plass. OL-debutanten Emilie Ågheim Kalkenberg endte på 37.plass.

 

 

Marte Olsbu Røiseland traff 18 av 20 blinker. Det endte med en flott bronsemedalje. Foto: Discovery+

 

Tiril Eckhoff skøyt feilfritt på første skyting, men bommet hele tre ganger på siste stående skyting. –Det funka ikke så bra i dag. Timingen på ståingen gikk i total ball, sa hun etterpå. Foto: Discovery+

 

Emilie Ågheim Kalkenberg fikk sin OL debut i dag. Foto: Discovery+

 

FAKTA:
Tora Bergers gull i 2010 og Liv Grete Skjelbreid Poirées sølv i 2002 er Norges beholdning etter åtte olympiske 15-kilometere. Berger startet tidlig i 2010, traff på 19 av 20 skudd, og gikk inn til Norges 100. gull i vinter-OL. Skjelbreid Poirée endte 7,9 sekunder bak tyske Andrea Henkel i 2002. Syv nasjoner har tatt OL-gull i denne øvelsen. Jekaterina Dafovskas gull i 1998 er Bulgarias eneste i vinterolympisk sammenheng. Sveriges Magdalena Forsberg vant seks VM-gull og like mange sammenlagtseirer i verdenscupen i sin karriere. Men i OL ville det seg ikke for skiskytterdronningen: kun to bronse på syv starter, en av dem på 15 km i 2002. Darja Domratsjeva vant i 2014, det ene av hviterusserens tre gull i Sotsji, mens Hanna Öberg sørget for en uventet svensk seier i 2018.

 

OM UTØVERNE:

Tiril Eckhoff (31), Fossum. Tidligere OL: 2014, 2018. Individuelt i OL er det blitt to bronse på fellesstart. Denne sesongen har åtte individuelle starter gitt to 6.-plasser som best for forrige sesongs sammenlagtvinner i verdenscupen.
LES MER OM TIRIL HER.

Emilie Ågheim Kalkenberg (24), Skonseng. OL-debutant. Står med tre topp 10-plasseringer i verdenscupen, alle i Östersund. Har som best en femteplass på jaktstart.

Marte Olsbu Røiseland (31), Froland. Tidligere OL: 2018. Har sølv på sprint som best individuelt i OL. Fem av hennes 15 seirer i verdenscupen er kommet denne vinteren. LES MER OM OLSBU RØISELAND HER.

Ingrid Landmark Tandrevold (25), Fossum. Tidligere OL: 2018. 42.-plass som best individuelt i OL. Har to sølv og en bronse individuelt i VM. Har vært 10 ganger på pallen i verdenscupen, men ikke i vinter. Ble nr. 5 på sprint i Oberhof.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy