RÅTT levert av Marte Olsbu Røiseland
2636 Views

RÅTT levert av Marte Olsbu Røiseland

Februar 11, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

7,5KM SPRINT, SKISKYTING, KVINNER:
Marte Olsbu Røiseland (foto: Discovery+) gikk en knallgod sisterunde, og knuste all motstand i sin favorittsøvelse.
–Jeg var så nervøs før løpet i dag. Mer enn normalt. Jeg visste jeg hadde truffet bra med formen, men det var den skytingen da, sa Røiseland til Discovery.
Seieren i dag betyr også at Røiseland har tatt medalje på tre av tre distanser i Beijing-OL. Hun var med å ta gull på miksstafetten og tok bronse på normaldistansen.
– Hun har jobbet steinhardt i mange år og dette viser hvor sterk hun er. Jeg blir så imponert av den jenta, jeg blir målløs, konstaterer hennes personlige trener, Roger Grubben, i Discovery-studio.

 

 

FAKTA
OL-øvelse siden 1992, da skiskyting for kvinner fikk olympisk status. Norge fikk sin eneste medalje i 2018, da Marte Olsbu tok sølv bak tyske Laura Dahlmeier. Liv Grete Skjelbreid Poirée snuste på edelt metall i 2002, men endte på fjerdeplass. Hun var 3,7 sekunder fra pallen. Russiskfødte Anastasija Kuzmina vant for Slovakia i både 2010 og 2014.

 

OM VÅRE UTØVERE
Tiril Eckhoff
 (31), Fossum. Tidligere OL: 2014, 2018. Individuelt i OL er det blitt to bronse på fellesstart. Har to VM-gull i sprint (2016, 2021). Denne sesongen har 11 individuelle starter gitt to 6.-plasser som best for forrige sesongs sammenlagtvinner.

Ida Lien (24), Simostranda. OL-debutant. Gikk på vinnerlaget i stafett i fjorårets VM. Kan vise til tre topp 10-plasseringer i verdenscupen, med en fjerdeplass på sprinten i Hochfilzen i desember som bestenotering.

Marte Olsbu Røiseland (31), Froland. Tidligere OL: 2018. Tok sølv på sprinten i forrige OL. Vant VM-sprinten i 2020. Har 15 individuelle seirer i mesterskap/verdenscup. Fem av seirene er kommet denne vinteren.

Ingrid Landmark Tandrevold (25), Fossum. Tidligere OL: 2018. Ble nr. 8 på normaldistansen i årets OL. Tok sølv på VM-sprinten i 2019. Har vært 10 ganger på pallen i verdenscupen. Eneste seier kom på fellesstarten i Östersund i mars i fjor.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy