Utenfor pallen på stafettjentene
2926 Views

Utenfor pallen på stafettjentene

Februar 16, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

4X6KM STAFETT, SKISKYTING KVINNER:
Vår reserve Karoline Offigstad Knotten som kom inn for Ingrid Landmark Tandrevold gikk en flott 1.etappe der hun fikk ned alle ti blinkene uten bruk av reserveskudd. Dessverre fikk Tiril Eckhoff skjelven og bommet fem ganger. OL debutant Ida Lien leverte deretter en svært god 3.etappe med ni av 10 treff. Vår ankerkvinne Marte Olsbu Røisland fikk to bom totalt, og selv om hun gikk godt i sporet var det dessverre ikke mulig for OL dronningen å ta inn bronseplassen og Tyskland.

–Jeg fikk skjelven, og hadde ikke sjans. Stod bare å ristet. Formen kjennes god, men det var en blanding av å være spent, mentalt, gå fort og så plutselig stå stille. Det gikk skikkelig dårlig, sa Eckhoff.

Sverige vant et fortent olympisk gull, ROC ble nummer to og Tyskland nummer tre.

 

Karoline Offigstad Knotten gjorde en flott 1.etappe der 10 av 10 skudd gikk rett inn. Foto: Discovery+

 

Tiril Eckhoff på 2.etappe, men fikk skjelven på stående skyting. Foto: Discovery+

 

FAKTA
Russland (3) og Tyskland (2) har vunnet fem av åtte OL-stafetter. Frankrike vant den første på hjemmebane i 1992, mens Ukraina tok sitt første vinterolympiske gull på 20 år da de vant i 2014. Norge tok bronse i 1998, sølv fire år senere og opprinnelig bronse i 2014. Men etter doping-diskvalifiseringen av sølvvinner Russland, rykket Norge et hakk opp. I 2018 ble det norsk fjerdeplass etter tre strafferunder. Hviterussland kom bakfra og vant. Darja Domratsjeva gikk inn til sitt fjerde gull, flest på kvinnesiden i olympisk skiskyting.

OM LAGET
Karoline Offigstad Knotten
 (27), Vingrom. OL-debutant. Var VM-deltaker i 2020 og 2021. Har gått to stafetter i vinter. Bidro til 7.-plasser i Hochfilzen og Ruhpolding. Gikk andre etappe i begge stafettene.

Tiril Eckhoff (31), Fossum. Tidligere OL: 2014, 2018. Bidro til bronse på kvinnestafetten i 2014. I VM har hun vært med på fire seirer på kvinnestafett. Er den eneste av de norske som har gått samtlige fire verdenscupstafetter denne sesongen.

Ida Lien (24), Simostranda. OL-debutant. Gikk tredje etappe for vinnerlaget i stafett i fjorårets VM. Har bare deltatt i én stafett denne sesongen. Hun gikk tredje etappe på laget som vant i Anterselva.

Marte Olsbu Røiseland (31), Froland. Tidligere OL: 2018. Fikk 4.-plass på stafetten for fire år siden. Har fire gull i kvinnestafetter i VM. Har gått to stafetter i vinter: 4.-plass i Östersund (ankerkvinne) og 7.-plass i Ruhpolding (første etappe).

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy