Klæbo vant i Kina: – Vondt og vanskelig å puste
2401 Views

Klæbo vant i Kina: – Vondt og vanskelig å puste

Juli 06, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Johannes Høsflot Klæbo var best av alle i supersprinten i verdenscupen på rulleski i Beijing torsdag. Han vant på en stor norsk dag.

Klæbo er en av flere langrennsprofiler som har tatt turen til den kinesiske hovedstaden for å teste formen på sommerføre. Torsdag ble det konkurrert i sprint.

Der måtte Klæbo nøye seg med femteplass i prologen, men da den endelige resultatlista skulle skrives etter finalen, var langrennsstjernen på toppen. Klæbo var best i en meget tett oppløpsduell mot rulleski-spesialisten Ragnar Bragvin Andresen. Alexander Dyrberg Ek ble nummer tre.

Klæbo innrømmet at han måtte slite for seieren. Også forholdene skapte utfordringer.

– Jeg er fornøyd. Det var utrolig tørt i dag. Vondt og vanskelig å puste, men det gikk bra til slutt, sa han.

Øynet Klæbo-skalp

Bragvin Andresen ergret seg over at han måtte se seg slått.

– Jeg er brukbart fornøyd. Kjedelig å enda en gang være så nær å slå Johannes. Det er nemlig ikke første gangen. Men det er jo ikke tilfeldig heller. Han gjør alle de riktige tingene underveis, selv om jeg har større toppfart, sa østfoldingen.

– En meter før mål trodde jeg at jeg skulle ta ham. Jeg prøvde å angripe tidlig og være først inn i oppløpet, men han er jo verdens beste skiløper, så jeg må jo være fornøyd med å være nummer to, tilføyde han.

Bragvin Andresen og Dyrberg Ek var best i kvalifiseringen.

– Det var hardt og varmt. En lang dag i varmen. Det var vanskelig å få i seg væske og mat. Fikk rett og slett vondt i halsen. Jeg vet ikke om det hadde noe å si på resultatet – de var sterkere de andre gutta, sa Dyrberg EK.

For seieren fikk Klæbo 1250 euro i premiepenger, tilsvarende 13.500 kroner.

Slo tilbake

I kvinneklassen ble det seier til svenske Linn Sömskar, mens Anniken Gjerde Alnæs ble nummer to. Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte nøye seg med sjuendeplass og hadde Amalie Honerud Olsen på plassen foran seg.

– Jeg hadde egentlig ikke forventet å være i finalen. Jeg var egentlig redd for å ryke i semifinalen, men så følte jeg meg bedre og bedre utover dagen, sa Alnæs.

Hun var sint etter semifinalen da hun ble sperret av en de kinesiske hjemmehåpene, men slo tilbake i finalen.

– Jeg fikk god posisjon på oppløpet, og det er jo det som teller. Jeg har ikke testet spurtegenskapene noe særlig siden i vinter, så jeg var usikker på dem, sa hun.

Alnæs påpekte i likhet med Klæbo at dårlig luft skapte utfordringer for deltakerne.

Fredag står en supersprint over 200 meter på programmet i Beijing, mens det lørdag skal gås jaktstart i den kinesiske hovedstaden. Da skal mennenes ut på 22,7 kilometer, mens kvinnene går 15,9 kilometer.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy