Derfor bør barn bruke solbriller om vinteren
3123 Views

Derfor bør barn bruke solbriller om vinteren

Desember 11, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

 Beskyttelse av barns øyne er ekstra viktig fordi synet ikke er fullt utviklet. Likevel dropper mange solbriller til de minste barna, særlig om vinteren, forteller Moshe Ohana, administrerende direktør og produktutvikler hos den norske brilleprodusenten Mokki. Han tror mange foreldre opplever utfordringer med bøyler som knekker og solbriller som blir revet av fordi brillene sitter ukomfortabelt. Samtidig blir det fort kostbart å kjøpe nye barnesolbriller flere ganger i året. Den utfordringen skal Mokki bidra til å løse med et praktisk produkt for sommer og vinter.
 

Solbriller for aktive smårollinger 

Solbrillepakken Click&Change består av to par brilleglass, fleksible brillestenger, et mykt, elastisk hodebånd og pusseklut slik at barna kan lære å pusse brillene selv.
Det ene glasset er til daglig bruk og filtrerer bort 93 prosent av alt synlig blått høyenergilys. Dette gir best mulig optisk klarhet og gjør at alle fargene oppleves mer nøyaktig og levende. Om vinteren når sollys reflekteres på is og snø, kan det oppstå skarpt, hvitt lys som virker blendende. Glass nummer to er polarisert og filtrerer refleksjonene slik at barna ser fargekontraster bedre, og generelt klarere i sterkt sollys. Begge brilleglassene stenger ute 100 prosent av det skadelige UV-lyset og er vannavstøtende og ripebestandig
— De minste barna bør ikke bruke polariserte glass hele dagen, men for å oppnå best mulig beskyttelse tilbyr vi en pakke der man enkelt kan bytte mellom briller til hverdagsbruk og ekstra sterkt lys, tipser Ohana.

Ergonomiske og slitesterke 

Click&Change­-brillene er ekstremt lette og har ergonomiske innfatninger med myke neseputer av medisinsk gummi som bidrar til at barna raskt glemmer at brillene er på.
Solbrillene er også ekstra slitesterke for å tåle lek og røff bruk.
Innfatningene kan suppleres med spesialtilpassede korrektive brilleglass med styrke og med databriller for beskyttelse ved skjermbruk.
 

Kåret til beste produktdesign 

23. november offentliggjøres prisvinnerne i German Design Awards. Her vinner Mokki Click&Change prisen for Utmerket produktdesign for baby og barn 2020. Click&Change­ er spesialutviklet for barn i alderen 0-5 år. Du finner hele sortimentet på www.mokki.no.

VELG OG VRAK: Mokki Click&Change kommer i flere friske farger.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy