Kang lanserer teleskopstav
2133 Views

Kang lanserer teleskopstav

November 28, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Lett, stilig design og konstruert for å tåle den tøffeste bruken på fjellet.
Kang ble opprettet i 2014, og har nylig gitt ett navn i skiens verden ved å levere miljøvennlige staver til lidenskapelige skiløpere. Det stilige skandinaviske designet, det solide håndverket og spennende materialer som bambus, lin og lær, startet raskt etterspørselen ikke bare i hjemlandet Sverige, men også i Alpene og i Japan.

–Vi startet Kang med målet om å endre hvordan skiløpere ser på stavene sine. Vi ønsket å lage staver som skiløperne setter pris på, sier Carl Norinder, administrerende direktør i Kang.
For årets sesong er kolleksjonen forstørret med en teleskopstang laget av resirkulerbart aluminium. Den todelte stangen kommer i seks forskjellige farger, kan justeres mellom 87 og 137 centimeter og vekten er 550 g. Akkurat som Kangs bambusstaver og Kangs linjestaver, er teleskopstavene utviklet i Sverige.
– Vi ser en sterk trend at flere skal opp på fjellet, og vi har fått spørsmål fra forbrukere, butikker og distributører om når vi lanserer en teleskopstav. Mange av våre testførere har også to par staver; ett par når de går oppover og ett par når de kjører bakke, sier Carl Norinder.
En av Sveriges mest kjente frikjørere, Sverre Liliequist, har brukt Kangs staver siden 2017. Han elsker designet og kvaliteten på staven.
– Jeg tror at alle som ser Kang staver for første gang får øyene opp. Materialet og designet gjør at de ikke ser ut som andre staver. Da jeg testet dem på fjellet, ble jeg solgt. Dette er virkelige staver som tåler hard behandling, og det er akkurat det jeg trenger. Teleskopstavene holder samme høye kvalitet. Det kommer til å bli en fin sesong, sier Sverre Liliequist.
Seksten år gamle Max Palm, som i vår ble den yngste vinneren noensinne av det skandinaviske Big Mountain Championships og har kjørt med Kang-staver siden 2018, og gleder seg til teleskopstaven.
– Bambusstavene har vært de mest holdbare stavene jeg noen gang har kjørt med; de har overlevd mange harde fall. Men jeg vil ha det beste når jeg går opp. Nå eksisterer den muligheten, sier Max Palm.
Denne sesongen hoppet Kang også inn i det norske markedet. Etter noen år med jevn vekst i Sverige, Tyskland, Østerrike og Japan, introduseres Kang nå i Norge, og også i Frankrike.
–Vi vil fortsette å vokse i våre opprinnelsesmarkeder, men vi er et nisjemerke og vil nå en større målgruppe. Vi har lenge hatt kunder fra både Norge og Frankrike som har kjøpt staver direkte på hjemmesiden vår, så det føles bra at vi nå når ut til kunder gjennom fysiske butikker, sier Carl Norinder.
 

For mer informasjon og bilder, kontakt:
Carl Norinder, administrerende direktør Kang
carl@kangpoles.com, +46 70 761 80 39
 
Film Sverre: https://youtu.be/J4_tY3by0-c
Film Max: https://youtu.be/QjLMJJAD24k

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy