Ny langrennsapp lansert
3296 Views

Ny langrennsapp lansert

desember 2020 ble SkiMentor-appen lansert. Appen, som er utviklet av flere langrennsprofiler, tar sikte på å gjøre blant annet teknikkveiledning tilgjengelig på en ny og moderne måte.

Februar 19, 2021
Skrevet av:

administrator

Brukervennlig

SkiMentor-appen inneholder foreløpig et omfattende teknikkurs med totalt over 70 videoer, delt inn etter nivå. I løpet av de neste månedene er planen at stadig nye områder vil bli dekket – for eksempel rulleski, styrketrening og smøring. I tillegg inneholder appen et forum og muligheten til å få personlig, digital oppfølging fra SkiMentor.
– Vi er stolt over appen og gleder oss til veien videre. Målet var å lage et moderne, brukervennlig og fleksibelt produkt for folk som rett og slett vil bli bedre på ski – enten de er nybe gynnere eller har ambisjoner i de største turrennene. Det føler jeg vi har klart, sier en av initiativtagerne, Ola Haug.

Flere kjente profiler står bak

Teamet som står bak appen og det initielle teknikkurset inkluderer flere kjente profiler – blant annet Nils-Ingar Aadne, Eirik Mysen, Simen Østensen, Andrew Musgrave og Emilie Fleten. Filmingen fant sted på Valdresflya i våres. Etter kun få dager i App Store/Google Play har appen allerede blitt lastet ned flere hundre ganger. Appen er gratis i seg selv og har også et betydelig gratis kursmateriale – full tilgang gis til abonnenter.
– Vi tror vi har laget et produkt det er behov for der ute. Samfunnet generelt og læring spesielt digitaliseres i raskt tempo og langrennssporten bør ikke være noe unntak. Selv om snøforholdene mange steder er utfordrende, står langrenn fortsatt veldig sterkt. God teknikk er nødvendig for å få gode opplevelser i langrennsløypa. Vi tror at veiledning «i lomma» er fremtiden, avslutter Haug.

HELENES STØRSTE FAN: Annemor Foss (102) fra Vestfossen i Øvre Eiker er oldemoren til Helene Fossesholm. Hun har alltid vært Helenes største fan. Foto: Tore Shetelig

Oldemor er Helenes største fan

Annemor Foss (102) fra Vestfossen i Øvre Eiker er oldemoren til Helene Fossesholm. Hun har alltid vært Helenes største fan.
På grunn av Koronaen har de to ikke fått sett hverandre så mye siden mars, men de holder god kontakt på telefon. Nå ser hun fram til å følge oldebarnet på TV – når sendingene fra VM i Oberstdorf ruller over skjermen.
Anne Pauline Foss er et levende bevis på at hardt arbeid har lønnet seg gjennom hele livet. Hun har vært gardkjerring på Foss gård nesten hele sitt voksne liv.
– Vi jobbet ute hele dagen. Enten med grønnsaker eller epler. Kuer hadde vi også. Jeg lærte fra jeg var barn verdien av hardt arbeid, og at det lønte seg. Men ofte var jeg så sliten da kvelden kom at jeg nesten ikke greide å snakke, forteller hun.

75 MILLIONER: Prisanslaget for opplevelsessenteret som Ole Einar Bjørndalen planlegger – på Simostranda eller Beitostølen, er nå klart. Foto: Tore Shetelig

Opplevelsessenter til 75 millioner

Prisanslaget for opplevelsessenteret som Ole Einar Bjørndalen planlegger – på Simostranda eller Beitostølen, er nå klart. Det lyder på 75 millioner kroner.
I flere konsulentrapporter pekes det på at størrelsen på prislappen for slik. Tanken er å bygge et senter som vil ha varig verdi, også lenge etter at navnet Ole Einar Bjørndalen har falmet for nye generasjoner.
Hovedpersonen selv er landslagstrener for Kina, og har ikke muligheter til å delta tett i prosessen. Tidligere ordfører i Modum kommune, Ståle Versland, jobber fortsatt med prosjektet. Hans drøm er at senteret kommer på plass i Ole Einars egen hjembygd. Når det gjelder økonomien, ser Versland for seg en kombinasjon av statlig og privat finansiering. Modum kommune har ikke anledning til å bidra med større summer.

SPÅR LANGE LENGDER: Hoppsjef Clas Brede Bråthen spår at 300 meters-grensen i skiflyging blir nådd mellom år 2030 og 2040. Foto: Hopplandslaget

Spår 300 meter i skiflyging innen 2040

Hoppsjef Clas Brede Bråthen spår at 300 meters-grensen i skiflyging blir nådd mellom år 2030 og 2040.
Dette sier han til «Onsdag kveld med GT», den nye podcasten til hopp-stjernene Halvor Egner Granerud og Daniel André Tande.
– Vi har gjort simulatorforsøk som viser at en god og uredd skihopper kan fly i det uendelige, sier Clas Brede Bråthen.
Han var med på laget som tok sølv i lagkonkurransen i VM i Lathi i 1989. For å sette det hele i relieff, er den personlige skiflygnings-rekorden til den 51 år gamle sportssjefen på 154 meter. Han nådde den lengden både med parallelle ski og i V-stil.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy